Kunst & Cultuur

De mooiste prijzen voor je lokale evenement

Door Rick Burgers van LEQUAL

Nu we zo langzamerhand weer samen mogen werken, spelen en sporten worden er ook weer meer lokale evenementen georganiseerd. Natuurlijk is het plezier voor jong en oud de belangrijkste motivatie is om een voetbal-, hockey, of tennistoernooi, wielerronde, sportdag of hardloopwedstrijd te houden. Maar ook de lokale ondernemersvereniging, klaverjasclub en bingo gaan weer van start. Je geeft elk event net iets extra’s als je er ook een trofee mee kunt winnen. Of als je gewoon een aandenken krijgt omdat je mee hebt gedaan. Bekers, bokalen, medailles en lintjes doen het altijd goed bij winnaars en deelnemers van je lokale event. Maar hoe organiseer je er eigenlijk een? Want er komt nog best wat bij kijken. Vergunningen, veiligheid, vrijwilligers, locatie, materialen, eten en drinken, medailles bestellen. In dit artikel vertellen we je hoe je een evenement organiseert en waar je aan moet denken bij het regelen van mooie prijzen.

Altijd prijs
Zeker als je een lokaal event met kinderen organiseert is het wel zo leuk dat ieder kind een aandenken mee naar huis krijgt. Dus naast bekers of bokalen voor de winnaars is het heel attent om iedereen een lint of medaille om te hangen. Ok qua bekers, bokalen en medailles kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Ze zijn er in alle soorten en maten en kunnen zelfs gegraveerd worden. Klaar voor de start?

Start bij het begin
Evenementen kun je zo groot maken én zo klein houden als je zelf wilt. Het is belangrijk om eerst op een rij te zetten wat je wil bereiken met een evenement. Op die manier weet je enigszins waar je naartoe moet werken. Het is een graadmeter waar je de verschillende onderdelen van je event tegenaan kunt houden. Probeer te voorspellen hoeveel deelnemers je trekt en hoeveel bezoekers er komen. Wat is de achterliggende gedachte? Ga je met een bedrijf sporten als teambuilding? Ga je voor een goed doel geld inzamelen? Wil je de lokale middenstand stimuleren? Hoe zit het met de catering?

Voldoe aan de regels
Waar ga je het event houden? Het is hierbij belangrijk om goed te kijken hoe de veiligheid ter plekke is geregeld. Wanneer je bijvoorbeeld een wielerronde organiseert is het zaak dat route wordt afgezet en dat toeschouwers niet in de weg staan. Ga in overleg met lokale bestuurders (burgemeester en wethouders) om dit te bespreken. De locatie die je hebt gekozen moet daarnaast aan geldende veiligheidsvoorschriften voldoen. Is er een eerstehulppost aanwezig met gekwalificeerde vrijwilligers? Kunnen hulpdiensten zoals brandweer, ambulance en politie makkelijk ter plekke komen? Ook hier is het geen overbodige luxe om met desbetreffende hulpdiensten in gesprek te gaan. Als je evenement zich op een bestaand sportcomplex afspeelt is het een en ander makkelijker te realiseren.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties