Grave

Op zaterdag 12 december

De Grote Graafsche Horeca Show: 'Lokale horecazaken positieve boost geven'

Door Quirijn van den Berk

GRAVE - "Er moet iets te verzinnen zijn om in één klap veel meer horecazaken in Grave een positieve boost te geven”, zegt een glunderende Eva Ockers. Samen met Rik Marinussen nam ze het initiatief voor het organiseren van de Grote Graafsche Horeca Show op zaterdag 12 december. "Een echte win-win-situatie. De opbrengsten van de verkochte bingokaarten worden namelijk allemaal besteed bij onze horecaondernemers. En voor mensen die meedoen aan de bingo- en quizonderdelen belooft het een leuke avond te worden die Corona even helemaal naar de achtergrond doet verdwijnen.”

Rik Marinussen en Eva Ockers.

Het waren qua restaurantbezoek en festiviteiten al sombere tijden, maar in deze officieel donkerste periode van het hele jaar gaat de tweekoppige organisatie zorgen voor een lichtpuntje. Eva en Rik kennen elkaar al vanaf de middelbare school en werken nu in De Maaspoort en D'n Eetkaemer. In Coronatijd is Rik begonnen met de website www.lokalesteun.nl. "Het leek me handig om een centrale plek te hebben voor alle losse informatie over de horeca van Grave. Op de site begon ik met het delen van bijvoorbeeld openingstijden en afhaalmenu's van de verschillende horecagelegenheden in Grave. In de zoektocht om nog meer te kunnen betekenen, was Eva wel te porren voor het organiseren van een online evenement.”

Eva vult aan: "We merkten dat veel bewoners de horecaondernemers een warm hart toedragen. Het steunen daarvan betekent in de praktijk vaak dan eens hier en dan eens daar afhalen. Het leuke van deze actie is dat mensen in één klap alle horecazaken van Grave ondersteunen. De kroegen, die het niet kunnen hebben van afhaalacties, worden dus met dit initiatief ook gesteund.”

"Er is al best een aardig aantal mensen dat mee gaat doen en kaarten gekocht heeft. Maar als we voor een echt indrukwekkende opbrengst willen zorgen samen, mag dat aantal van ons verveelvoudigen. Met zo'n online Show is het voordeel dat er geen maximaal aantal mensen mee kan doen. Een ander voordeel is dat iedereen thuis aan de keukentafel borrelt en snackt wat hij of zij lekker vindt. Hoewel deelnemers door het bestellen van onze speciale borrelboxen ontzorgd worden én een extra duit in het zakje doen.”

'Méér dan een bingo'
Op de vraag wat deelnemers op zaterdag 12 december kunnen verwachten, heeft het organiserende duo een helder antwoord: "Het wordt écht meer dan een bingo. Wij noemen het niet voor niets Horeca Show, waarin de bingorondes afgewisseld zullen worden door quizvragen, het Rad van Fortuin en de koffers zoals we die kennen van Miljoenenjacht. Daarbij zullen er ongelooflijk veel mooie prijzen uit vliegen. Uiteraard veel horecabonnen, maar ook veel ludieke prijzen. Variërend van een fietsbel, een frikandel en een heksenbezem tot aan gevulde boodschappenmanden, een dekbedovertrek en zelfs een nieuwe bril. Uiteraard kunnen mensen of bedrijven die nog een prijs zouden willen sponsoren, contact opnemen via de website van Lokale Steun.”

Zonder de namen te willen noemen, verklappen Eva en Rik dat de bingogetallen uit de bingomolen zullen worden getrokken door Gravenaren die we kennen uit de horeca. "En de show zal aan elkaar gepraat worden door een gastheer die dezelfde rol bij de intocht van Sinterklaas helaas niet kon vervullen dit jaar.”

Meedoen aan de Grote Graafsche Horeca Show kan door bingokaarten te bemachtigen op www.lokalesteun.nl. Met een pakket van drie bingokaarten (à 11,50) speel je als deelnemer mee in alle negen bingorondes. De livestream zal te volgen zijn via een openbare link op het platform Twitch. Deelnemers krijgen deze link ook nog persoonlijk toegestuurd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties