Theater

Duivels Dilemma: muziektheater in Markant

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

UDEN - Op 1 en 2 november, het weekend van Allerzielen/Allerheiligen en Halloween, brengen 60 zangers en meer dan 30 dansers de muzikale voorstelling Duivels Dilemma in theater Markant in Uden.

Hoofdrolspelers Eefje van Waes en Roan Raymakers.

In Duivels Dilemma word je meegevoerd in een strijd tussen de Duivelse Handelaar en de Poortwachter van het dodenrijk. Rijke burgers menen hun onsterfelijkheid te kunnen kopen, ten koste van het gewone volk. In deze voorstelling over sociale uitsluiting en ongelijke kansen speelt de liefde van de Handelaar voor het volkse meisje Elena een belangrijke rol. Moeten we accepteren dat de dood bij het leven hoort of is het eeuwige leven te koop? Elena staat voor een duivels dilemma. Gaat ze voor de kus van de Duivel of kiest ze voor haar sterfelijke ziel?

De regie en de muzikale vormgeving zijn in handen van een professioneel team, Gerda Klievink (regisseur) en Lex Wiersma (dirigent), de choreografie is van Chantal van de Water. De muziek sluit aan op een breed publiek: Les Misérables, Dracula, Jekyll and Hyde, opera muziek uit Romeo & Juliette, Dido & Aeneas afgewisseld met kleinkunst en onder andere topsongs van Queen. Al eerder maakten dezelfde producenten het muziektheaterstuk Vluchtige Liefde. Deze voorstelling haalde lovende recensies: “Overdondert en raakt het hart…”, “Deze voorstelling verbindt en ontroert…”.

Over Duivels Dilemma
De voorstelling Duivels Dilemma is geïnspireerd door de verschillen in kansen die mensen in ons land hebben. Afhankelijk van geld en een baan of werkloos en met schulden, ontstaan grote verschillen. Met dit gegeven en het feit dat de voorstellingen in het weekend van Allerzielen/Allerheiligen/Halloween plaatsvinden, hebben de regisseuse en de dirigent deze voorstelling gevormd met het klassieke Orpheus-thema (Orpheus die zijn geliefde Euridice met zijn gezang bevrijdde uit de onderwereld) als inspiratie. Het is een muzikale voorstelling waarin iedereen de muziek kan vinden waar hij/zij van houdt, of dat nu hardrock of klassiek is. Alle stijlen komen in deze voorstelling naar voren.
Duivels Dilemma wordt uitgevoerd door zangers van Karakter uit Uden, Koskoier uit Gemert en Dansschool Chantal van de Water uit Uden, aangevuld met diverse acteurs. Een deel van de decors wordt gemaakt door leerlingen van het Udens College.

Tickets à 14,50 zijn te bestellen via www.markantuden.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties