Kunst & Cultuur

Ook Arena-columnist Freddy Klooté op regionaal taalfestival in Schouwburg Cuijk

Dertig optredens op eerste editie Boek&Bal

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - Verrassend, uniek, meer dan talig, het boek Schrijven als tweede natuur, voor elk wat wils en nog veel meer. Dat is kortweg het eerste Boek&Bal dat vrijdag 16 maart in Schouwburg Cuijk op stapel staat. De Hello Goodbye Band vormt de muzikale afsluiting van het taalfestijn.

De organisatie van Boek&Bal is in handen van de nieuwe regionale taalkoepel De Kneep, Schouwburg Cuijk en BiblioPlus. Het programma, dat een deel van de avond over drie podia is verdeeld, is divers en uitgebreid, de optredens kort en bondig. Rond 22 uur worden exemplaren van het eerste De Kneepboek Schrijven als tweede natuur (gemaakt door 35 regionale schrijvers) uitgereikt aan enkele natuurambassadeurs, afkomstig uit het Land van Cuijk en Maasduinen. Waarom juist aan natuurliefhebbers? Omdat het thema van het Kneepboek (en ook van de nationale Boekenweek) natuur is.

Voor de boekuitreiking is er als opwarmertje een 'poetry slam battle' en wordt er gerapt. Vervolgens verdeelt het publiek zich over drie zalen waar in totaal een dertigtal taalmakers, muzikanten en columnisten optreden. Onder hen ook Arena-columnist Freddy Klooté. Boek&Bal-bezoekers maken bij aankomst een keuze bij welke van de drie podia ze aanwezig willen zijn.

Verschillende presentatoren kondigen de deelnemers aan. Op het eerste podium staan onder meer columnisten, draagt de Syriër Ali Hamo poezie voor en wordt muziek gemaakt door Geutefix en Henk van den Boogaard die zijn groentenliedjes zingt. In zaal twee wordt gerapt, columns en gedichten voorgedragen en er is muziek van Huub Janssen (luisterliedjes) en van de Boxmeerse broers Kollee. Op het derde podium staan onder meer een poetry slammer, column- en gedichtenlezers, een rapper, de de muzikanten van De Naakte Waarheid en de Syriër Asram. Ook de nummers 3 en 4 van het NK-Poetry Slam 2018 zijn van de partij. De Hello Goodbye Band met onder meer zangeres Rieany Janssen, Bart Jan Baartmans en Dominique Maassen, breien in de plenaire zaal van de schouwburg een swingend einde aan het eerste regionale taalfestival.

De Kneep is een crowdfundingsactie gestart. Voor 25 euro ontvang je een entreekaart voor Boek&Bal en het boek Schrijven als tweede natuur. Op www.dekneep.nl  is alle informatie hierover te vinden. Losse entreekaarten voor Boek&Bal kunnen worden aangeschaft via ww.schouwburgcuijk.nl. Boek&Bal begint vrijdag 16 maart om 20.15 uur, om 19.15 uur gaan de deuren open.

Freddy Klooté.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties