Kunst & Cultuur

Monique Bettonviel schrijft boekje met adviezen aan jongeren

‘De 10 tips voor het ontdekken van jouw talent’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OVERASSSELT/GRAVE - In het boekje ‘De 10 tips voor het ontdekken van jouw talent’ geeft Monique Bettonviel uit Overasselt advies aan jongeren over hoe zij hun eigen talenten en drijfveren kunnen ontdekken en in kunnen zetten om weloverwogen keuzes te kunnen maken voor hun (school)loopbaan. Monique is studie- en loopbaancoach en zij begeleidt jongeren bij het maken van een bewuste studiekeuze. Het boekje is onder meer verkrijgbaar bij de Primera in Grave.

"Ieder mens beschikt over verschillende talenten", stelt Monique. "De kunst is om ze te ontdekken en ze daarna optimaal in te zetten. Talent ontdek je door je te focussen op jezelf en te kijken wat je het beste kunt en waar je blij van wordt. Als je je op jonge leeftijd al bewust bent van je talenten en drijfveren, ben je beter in staat om een studie en een loopbaan te kiezen die echt bij je past. Je zal bovendien beter presteren en minder snel afhaken."

Vragen en tips
In het boekje staan vragen geformuleerd. Jongeren kunnen, eventueel samen met anderen, nadenken over deze vragen en ze beantwoorden. Monique: "Het boekje is specifiek voor jongeren geschreven. Leerkrachten, decanen en ouders kunnen het onder de aandacht brengen bij hun leerlingen/jongeren, mentoren kunnen de tips bijvoorbeeld ook tijdens mentorlessen bespreken."

Hieronder staat in het kort waar de 10 tips over gaan:
Tip 1: Vertrouw op jezelf
Tip 2: Wees positief
Tip 3: Wees je unieke zelf
Tip 4: Gebruik je drijfveren als brandstof
Tip 5: Stel doelen
Tip 6: Leer van anderen
Tip 7: Treed buiten je comfortzone
Tip 8: Investeer in je eigen ontwikkeling
Tip 9: Maak bewust keuzes
Tip 10: Vergeet niet te lachen

'Extra lastig vanwege Corona'
Corona heeft grote invloed op het leven van studiekiezers, geeft Monique aan. "Open dagen gaan niet door. Sfeerproeven, presentaties bijwonen, medestudenten en docenten ontmoeten, het is allemaal niet mogelijk. Een studie kiezen is altijd moeilijk, maar is nu extra lastig. Waar het om gaat is dat jongeren een bewuste keuze maken die bij hen past. Ook na 1 juni kun je je nog aanmelden voor een studie. Heb je juist nu extra hulp nodig, of alleen een praktische vraag? Bel me dan gerust op 06-11185340." 

Het boekje ‘De 10 tips voor het ontdekken van jouw talent’ is in eigen beheer uitgebracht en is onder meer te verkrijgen bij de Primera in Grave maar ook via info@bewuststudiekiezen.nl of www.bewuststudiekiezen.nl 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties