Kan een Shopify-winkel Bitcoin accepteren?


Meer dan 18.000 bedrijven wereldwijd, waaronder Shopify-winkels, accepteren Bitcoin als betaalmiddel en het aantal groeit nog dagelijks. In tegenstelling tot wat sommigen denken, verstoort de invoering van Bitcoin uw bestaande betaalmethoden niet. In plaats daarvan zou het ze aanvullen en uw klanten meer opties bieden bij het afrekenen. De integratie van Bitcoin als betaalmiddel zou ook zorgen voor snellere, veilige en goedkope transacties. Het zou echter helpen als u eerst kennis had van Shopify en de integratie ervan in uw betalingssystemen.

Wat is Shopify?
Shopify is een online platform dat zijn gebruikers een breed scala aan tools biedt om e-commerce winkels op te zetten en te runnen. Het biedt verschillende prijsplannen die u kunt kiezen op basis van uw budget en zakelijke behoeften. Shopify biedt verschillende hulpmiddelen om een virtuele winkel te maken, uw producten en diensten voor te stellen en online betalingen te verwerken. Het platform stelt u in staat om uw winkel, producten, verkoopkanalen en betaalsystemen aan te passen aan de beoogde klanten, met behulp van mobiele apps, ondernemingsplannen en ondersteuning.

Met Shopify POS kunt u uw producten en diensten zelfstandig verkopen en de verkoop verwerken in een fysieke winkel of op mobiele locaties. U kunt de Shopify online winkel echter ook gebruiken om virtueel met klanten te communiceren, deals uit te voeren en online betalingen te verrichten. Daarnaast biedt het platform ook andere online kanalen, zodat u verschillende goederen en diensten via sociale media kunt verkopen.

Hoe u Bitcoin kunt gebruiken in uw Shopify-winkel
Shopify biedt drie alternatieve betaalmethoden voor handelaars die betalingen in Bitcoin en andere digitale valuta's willen accepteren. Deze opties zijn onder andere Coinbase Commerce, BitPay, en CoinPayments. Alle alternatieven stellen handelaars in staat Bitcoin-betalingen rechtstreeks in hun crypto-portefeuille te ontvangen via vertrouwde uitwisselingen zoals of bankrekeningen. Hier leest u hoe u Bitcoin kunt accepteren als betaalmethode in uw Shopify-winkel. Bekijk deze afbeelding hieronder om te beginnen met handelen in bitcoin.

Coinbase Commerce
Vergelijkbaar met Bitcoin is Coinbase Commerce een gecentraliseerd platform, waarmee handelaars wereldwijd cryptovaluta betalingen kunnen ontvangen. Dat geeft gebruikers ook volledige controle over hun fondsen. Handelaars betalen niets om Bitcoin-betalingen te accepteren, maar voor opnames worden kleine transactiekosten in rekening gebracht van ongeveer 1% tot 5%.
Een van de voordelen van Coinbase Commerce is dat u er betalingen mee kunt ontvangen in andere cryptovaluta dan Bitcoin. Dat zou uw bedrijf blootstellen aan een bredere markt en verschillende nieuwe klanten aantrekken, die voor goederen en diensten in crypto betalen. Het platform heeft een in-app conversie mogelijkheid en geen chargebacks, wat zorgt voor meer gemak zonder extra kosten.

BitPay
U kunt ook BitPay installeren om te beginnen met het ontvangen van Bitcoin-betalingen in uw Shopify winkel. Een van de unieke kenmerken is dat handelaars hun Bitcoin-betalingen kunnen omzetten naar een munteenheid van hun keuze. Het ondersteunt momenteel acht valuta, dagelijkse verrekeningen en onbeperkte maandelijkse transacties. Bovendien kunnen gebruikers het geld ook rechtstreeks naar hun bankrekening overmaken. Sommige klanten hebben echter hun bezorgdheid geuit over het feit dat BitPay doorgaans relatief hoge transactiekosten in rekening brengt.

CoinPayments
Met CoinPayments kunt u ook betalingen in Bitcoin en andere cryptovaluta ontvangen. Het platform ondersteunt meer dan 100 cryptovaluta met een relatief lagere transactiekost van 0,5%. CoinPayments is beschikbaar in meer dan 180 landen wereldwijd en heeft sinds 2013 meer dan $8 miljard aan crypto betalingen verwerkt. Het biedt ook de auto conversiefunctie, waarbij uw Bitcoin-tokens worden omgezet in verschillende valuta, waaronder USD. Zij hebben echter ook de reputatie hogere transactiekosten aan te rekenen dan de andere besproken opties.

De hierboven beschreven platforms zijn externe dienstverleners die crypto betalingen namens uw bedrijf verwerken. Het zou dus het beste zijn om wat meer onderzoek te doen naar elk van beide om de meest geschikte optie voor uw bedrijf te kiezen. Toch is het accepteren van Bitcoin in uw Shopify winkel een uitstekende stap in de richting van een veilige, goedkope en onmiddellijke verwerking van betalingen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties