5 zetels voor CDA, en 3 voor Maashorst Vooruit en Voor de Dorpen

Jong Maashorst met 7 zetels glorieuze winnaar herindelingsverkiezingen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Jong Maashorst is de glorieuze winnaar geworden van de herindelingsverkiezingen in de nieuwe gemeente Maashorst. De partij van lijsttrekker Gijs van Heeswijk behaalde maar liefst 7 van de 31 beschikbare raadszetels. CDA Uden-Landerd deed het eveneens goed en mag zich verheugen op 5 stoeltjes in de raadszaal. Achter Jong Maashorst en het CDA volgen meerdere partijen met drie zetels: nieuwkomer Voor de Dorpen, die vooral in Schaijk en Reek veel stemmen binnenhaalde, Maashorst Vooruit, dat hoog scoorde in 'thuisdorp' Zeeland, de SP en de VVD. Gewoon Uden en UdenPlusLanderd komen met twee zetels in de nieuwe gemeenteraad en PRO, GroenLinks en FvD met één. Vrouw Maashorst en de Partij voor de Sport slaagden er niet in een zetel te bemachtigen.

'Netjes'
Jeroen van den Heuvel, lijsttrekker van Maashorst Vooruit, is tevreden met de verkiezingsuitslag van zijn partij. "Drie zetels is netjes. We hadden eigenlijk gehoopt op vier, maar met drie zijn we ook tevreden. Vooral als je ziet wat we in Landerd hebben binnengehaald. Samen met Voor de Dorpen kunnen we het Landerdse geluid laten horen in de nieuwe gemeente Maashorst."
Volgens Van den Heuvel was de lage opkomst geen nadeel voor zijn partij. "Je ziet toch dat bij een lagere opkomst er in de dorpen relatief meer wordt gestemd dan in Uden. En dat heeft voor ons goed uitgepakt."

'Drie zetels is geweldig!'
Harold van den Broek, de lijsttrekker van de nieuw opgerichte partij Voor de Dorpen, is een gelukkig man. Drie zetels, dat is precies wat ik had voorspeld. We zijn de grootste partij van Landerd, geweldig! We hebben nog even stiekem gehoopt op een vierde zetel, maar ook met drie zijn we supertrots. Met Voor de Dorpen zijn we daarmee een serieuze partner om mee te doen aan de coalitiegesprekken en kunnen we zorgen voor een Landerdse 'couleur locale'."

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties