Hoe vind je de goedkoopste uitvaartverzekering?

Door Rick Burgers van LEQUAL

De uitvaartverzekering is in Nederland soms nog wel eens een vraagstuk. Er zijn in Nederland nog altijd een hoop mensen die nog geen uitvaartverzekering hebben. Is een uitvaartverzekering echt nodig en hoe gaat alles dan precies in zijn werk?

Is een uitvaartverzekering nodig?
Dit blijft een complexe vraag gezien het feit dat dit per persoon verschilt, maar voor de meesten is het antwoord zeker weten ja. Een uitvaart kost namelijk een hoop geld en de meeste mensen hebben dit geld niet op de spaarrekening staan. Een doorsnee uitvaart kost al gauw €7.000!

Wat is een uitvaartverzekering?
Uitvaartverzekeringen zijn bedoeld voor het dekken van de kosten van je uitvaart. Je denkt met deze verzekering dus je eigen uitvaart. Deze verzekering is af te sluiten in de vorm van een naturaverzekering of een kapitaalverzekering.

Een naturaverzekering is een overeenkomst met de verzekeraar betreft de uitvaartwensen. De verzekeraar is dan verantwoordelijk voor het regelen van de uitvaart.
Met een kapitaalverzekering ligt de verantwoordelijkheid bij de nabestaanden. Zij krijgen het verzekerde bedrag uitgekeerd en zij organiseren dan de uitvaart. Zij zijn dit volgens de verzekering overigens niet verplicht, dit blijft altijd iets om rekening mee te houden.

Denk aan je nabestaanden
Een uitvaartverzekering is vooral bedoeld voor de nabestaanden. Die willen uiteraard niet met onverwachte kosten achterblijven voor jouw uitvaart, en dat gun je ze uiteraard ook niet. Daarom is het prettig om een uitvaart zo vroeg mogelijk te bespreken en de verzekering af te sluiten. Zo weten de nabestaanden precies hoe jij jouw uitvaart gewild zou hebben, en zo kunnen zij alles beter regelen/in goede banen leiden. Dat is uiteraard belangrijk. Een uitvaartverzekering is dus vooral voor de nabestaanden, maar ook zeker voor jezelf. Als alles is geregeld dan zal dat een enorm gevoel van opluchting geven. Het is een grote last die dan opeens verdwenen is.

Hoe vind je de goedkoopste uitvaartverzekering?
Hoe vind je makkelijk de goedkoopste uitvaartverzekering? Dit is heel simpel, vergelijken. Als je jezelf verzekerd dan wil je uiteraard de balans tussen de meest geschikte verzekering en de meest goedkope verzekering. Deze vind je door te vergelijken. Dit kan tegenwoordig heel makkelijk online. Door te vergelijken kun je ontdekken wat verschillende verzekeraars aanbieden en of dit bij jou past, en dit kun je dan weer vergelijken met het aanbod van een andere verzekeraar. Zo kun je zien of deze verzekeraar misschien een aanbod heeft dat nog beter bij jou past, en misschien wel tegen een lagere prijs!

Zo vroeg mogelijk afsluiten
Het klinkt misschien gek, maar een uitvaartverzekering moet te allen tijde zo vroeg mogelijk worden afgesloten. Zeker wanneer je jong bent dan wil je hier absoluut niet mee bezig zijn, maar juist dan is het voordeliger om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Wanneer je een verzekering afsluit dan dek jij jezelf in tegen bepaalde risico’s, in dit geval tegen hoge kosten voor de nabestaanden voor jouw uitvaart. Bij iedere verzekering kijkt de verzekeraar hoe groot jij bent als risicofactor. Wanneer je ouder bent dan is de kans op overlijden theoretisch groter, dat betekent dat er een theoretisch groter risico bestaat dat de verzekeraar binnenkort moet uitkeren of een uitvaart moet regelen. Dit betekent dat wanneer je een verhoogd risico vormt de prijs op de polis hoger zal zijn. Wanneer je jong bent dan kun je vaak een stuk goedkoper een uitvaartverzekering afsluiten. Dat is wel zo voordelig.
Ook wanneer je al iets ouder bent dan is dit dus een goede reden om nu actie te ondernemen wanneer je dat nog niet hebt gedaan. Niemand wilt zijn of haar nabestaanden opzadelen met onverwachte kosten. Sluit je uitvaartverzekering dus op tijd af!

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties