Hoe de rente op leningen te berekenen

Door 24 Webvertising

Eenvoudig gezegd, om te weten hoe de rente op leningen werkt, moet je leningen nemen zoals elke andere grondstof. Dat betekent dat de verkoper, naast de aankoop van de producten zelf, een klein bedrag in rekening moet brengen voor zijn diensten. De rente wordt dus gezien als de belangrijkste winst die de kredietverstrekker maakt.

Op dit moment varieert de berekende rente van bank tot bank, om nog maar te zwijgen van particuliere instellingen zoals de financieringscirkel en het brugfonds. Als het om een lening gaat, moet u er zeker van zijn dat u meer moet terugbetalen dan u krijgt, omdat dit de enige manier is waarop de financiële instelling winst maakt.

Er is geen standaardrentevoet, want die varieert van de ene financiële instelling tot de andere. Meestal is de rente afhankelijk van het te lenen bedrag. In feite is het zo dat hoe hoger de lening, hoe hoger de rente.
● Ook is een voordeel van het lenen van deze instellingen dat.
● U wordt vooraf op de hoogte gebracht van de rente.
● De rente kan worden berekend met behulp van de ROI-calculator op hun site.
● U ziet een uitsplitsing van de betaling en de duur van de terugbetaling.

Dus, als je denkt aan het nemen van het. een lening op elk moment snel en nog steeds het krijgen van jezelf verward proberen om erachter te komen hoe de hele rente ding werkt deze gids zal u helpen erachter te komen.

Hoe rente werkt
In de praktijk is het belangrijk om te weten en te begrijpen hoe je de rente van een lening berekent om er zeker van te zijn hoeveel je extra betaalt voor het verkregen geld. Laten we Frisia bijvoorbeeld nemen: laten we zeggen dat u een lening van € 4.000 nodig heeft en dat u een voorstel voor betaling heeft ontvangen in 12 maanden. Met een rentepercentage van 6,5% per maand. Aan het einde van de laatste termijn. U heeft dan ongeveer € 8.516,38 betaald. Dat is € 4.516,38 meer dan je daadwerkelijk hebt gebruikt, of het equivalent van 112.9095 van het geleende bedrag.

Berekening van de enkelvoudige rente
Eenvoudige rente is de meest populaire optie voor de meeste financiële instellingen zoals Ferratum. Er zijn echter ook beleggers die graag samengestelde interest gebruiken. In een paar seconden zal ik u laten zien hoe de samengestelde interest werkt, maar voor nu, laten we ons richten op de basis.
● Eenvoudige rente = Hoofdsom × Rente × tijd
● Opdrachtgever = geleend bedrag
● Tijd = Duur van de weergave
● Rentepercentage = rentepercentage.

Voorbeeld
Een persoon neemt een hypotheeklening van € 20.000 op tegen een rente van 10% voor 5 jaar. Bereken de rente.
● Eenvoudige rente = P× R × T
● S.I = € 20,000 × (10/100) × 5
● S.I = € 20.000 × 0,1× 5 = € 10.000
Het individu zou na 5 jaar 30.000 euro hebben betaald.

Samengestelde rente
Er zijn financiële leensystemen die hun rente graag berekenen met behulp van de samengestelde methode. Het is ingewikkelder dan enkelvoudige rente, in die zin dat aan het eind van elk leenjaar de rente wordt berekend over de hoofdsom plus de rente van het eerste jaar. De samengestelde rente wordt meestal door de banken berekend en brengt de lener meer in rekening dan verwacht. n die dit systeem gebruiken, geven meestal een lange aflossingsperiode om het te laten lijken alsof ze een goede deal aanbieden. Met bovenstaande tabel als referentie, hoe langer de aflossingstermijn hoe hoger de rente.

De rente in €20.000 die binnen 5 jaar wordt betaald, is lager dan de rente die in 10 jaar wordt betaald als beide dezelfde rente gebruiken. Als u dus gebruik maakt van een financiële instelling die samengestelde rente gebruikt, zorg er dan voor dat u de aflossingsperiode verslaat om de kosten te verlagen.

Conclusie
Als het gaat om kleine leningen, hebben kredietverstrekkers de neiging om lage maandelijkse betalingen te doen, zodat het lijkt alsof de rente niet kan. Bijvoorbeeld, sommige kredietverstrekkers berekenen uw maandelijkse aflossing op €200 als uw totale kosten plus de te betalen hoofdsom €12.000 is binnen een periode van vijf jaar.

Op deze manier zou u het gevoel kunnen hebben dat de kosten eerlijk zijn. Het is echter altijd beter om het cumulatieve van dat cijfer voor 5 jaar te berekenen om te weten hoeveel u zult uitgeven als rente in totaal.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties