Hoe criminelen Bitcoin stelen


Diefstal van Bitcoin is een veelbesproken onderwerp in de pers, waardoor veel mensen zich afvragen of het wel veilig is om in cryptovaluta te beleggen. De onderliggende blockchain technologie van Bitcoin kan prat gaan op een betere beveiliging, maar het is een menselijke creatie en kan net als elke andere innovatie kwetsbaar zijn voor aanvallen. Toch is het voor de bescherming van uw virtuele investeringen van essentieel belang te weten hoe de diefstal plaatsvindt, zodat u de maatregelen tegen criminelen begrijpt. Het volgende artikel ontrafelt hoe criminelen Bitcoin stelen.

Diefstal van persoonlijke sleutels
Uw persoonlijke sleutels zijn zoals wachtwoorden die gebruikt worden om de digitale portefeuille te beveiligen tegen ongeoorloofde toegang. Dat betekent dat iedereen die deze sleutels heeft, makkelijk toegang heeft tot uw portefeuille en het geld kan afhalen. Als zodanig is het een van de dingen waar criminelen moeite mee zullen hebben om uw Bitcoin te stelen. De meeste mensen bewaren hun persoonlijke sleutels meestal op crypto beurzen of op cloud drives die met het internet verbonden zijn. Dat betekent dat criminelen snel uw persoonlijke sleutels kunnen bemachtigen door deze platforms te hacken. Als dat gebeurt, krijgen de criminelen de controle over uw digitale portefeuille, waardoor ze toegang krijgen tot uw Bitcoin-tegoeden en ze kunnen overboeken naar onvindbare rekeningen.

De kwetsbaarheid van digitale portefeuilles uitbuiten
Crypto Beurzen zoals bitcoinsystem zijn de meest voorkomende platforms die mensen bezoeken om Bitcoin en digitale portefeuilles te verwerven. Er zijn echter ook andere dienstverleners die digitale portefeuilles aanbieden. Sommige houden voor het gemak de persoonlijke sleutels van gebruikers in virtuele portefeuilles. Bovendien hebben deze portefeuilles unieke kenmerken die ze kwetsbaar kunnen maken voor criminele aanvallen. Zo zijn portefeuilles met tweestapsverificatie eenvoudiger en veel kwetsbaarder dan die met meer staps verificatie. De meeste hackers maken gebruik van gesofisticeerde software en instrumenten, waardoor ze de kwetsbaarheden van virtuele portemonnees gemakkelijk kunnen uitbuiten vanaf web platforms.

Frauduleuze crypto beurzen en beleggingsfondsen
Hoewel er veel echte en legitieme crypto beurzen zijn, gebruiken criminelen sommige façades om te stelen van nietsvermoedende klanten. De meeste beloven enorme uitbetalingen, wat zowel kleine als grote beleggers aantrekt. Zij bieden meestal voordelen aan die te mooi lijken om waar te zijn, en beloven een buitensporig rendement met minimale inspanningen. Helaas zijn het gewoon zwendelpraktijken die beleggers met zware verliezen opzadelen. Het Ponzi-systeem is een uitstekend voorbeeld, waarbij beleggers verliezen van meer dan 4,5 miljoen dollar leden.
Rechtstreekse aanvallen op legitieme platformen voor de uitwisseling van crypto's
Criminelen weten dat crypto beurzen duizenden gebruikers aantrekken met voortdurend groeiende handelsvolumes. Die platforms slaan ook miljoenen aan Bitcoin op voor hun klanten. Bovendien bewaren de meeste bedrijven voor het gemak hun Bitcoins op crypto beurzen. Sommige criminelen hebben het dus niet gemunt op individuele Bitcoin-gebruikers, maar plegen aanvallen op platformen voor de uitwisseling van crypto's, in de veronderstelling dat dit enorme winsten zou opleveren. Met de juiste tools kunnen hackers Bitcoin stelen uit de portefeuilles van legitieme crypto-uitwisselingsplatforms en hun klanten. Daarmee zouden ze enorme hoeveelheden Bitcoin kunnen stellen in slechts één aanval.

Aanvallen op dark web-marktplaatsen
Dark web-marktplaatsen bieden mensen de mogelijkheid om in alle discretie en veiligheid transacties te verrichten. Deze platforms zijn niet toegankelijk via gewone zoekmachines, maar bevatten verschillende e-commerce sites. En criminelen weten dat de meeste mensen die platforms gebruiken om allerlei transacties te doen die miljoenen in Bitcoin waard zijn. Ondanks de strenge veiligheidsmaatregelen op dark web-marktplaatsen zijn ze ook kwetsbaar, net als Bitcoin-beurzen en virtuele portemonnees. Bekwame hackers hebben de middelen om deze veiligheidsmaatregelen te compromitteren en controle te krijgen over de dark web-marktplaatsen. Een goed voorbeeld is de Mt. Gox, een Bitcoin-overval op een dark web-marktplaats, de Sheep Marketplace genaamd. Het was een geraffineerde hack die het platform opzadelde met een verlies van meer dan 100 miljoen dollar aan Bitcoin.

Veiligheid is een van de grootste uitdagingen voor gebruikers van cryptovaluta. Terwijl de ontwikkelaars van Bitcoin de veiligheid van het netwerk blijven verbeteren, zouden gebruikers best ook de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om hun virtuele bezittingen te beschermen tegen de bedreigingen van hackers en andere cybercriminelen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties