Gezondheid

Vier tips voor een gezondere leefomgeving

Door 24 Webvertising

Je brengt veel tijd door in je huis. Het is dus belangrijk dat deze omgeving zo gezond mogelijk is: veel frisse lucht, weinig stof en precies de juiste temperatuur. Zo houd je jezelf het hele jaar fit. Hoe zorg je voor zo'n gezonde leefomgeving? Dat lees je in dit artikel.

De juiste temperatuur
De verwarming zorgt natuurlijk voor een aangename temperatuur in huis, maar het is belangrijk dat je woning niet te warm en niet te koud wordt. De verkeerde temperatuur is namelijk de perfecte broedplaats voor bacteriën en schimmels. Daarom is het aan te raden om je verwarming gemiddeld tussen de 17 en 19 graden in te stellen. Verlaag de temperatuur 's nachts naar 15 graden, maar wees niet bang om de verwarming 's avonds wat hoger te doen op een koude avond. Laat je een slimme combiketel installeren, dan is het zelfs mogelijk om een programma in te stellen voor je verwarming, waardoor je hier zelf niet meer naar om hoeft te kijken.

Veiligheid voorop
Een gezonde woning is niet compleet zonder de juiste veiligheidsmaatregelen. Daarom is het belangrijk om niet alleen een alarminstallatie in huis te plaatsen, maar om ook een rookmelder en koolmonoxidemelder aan te schaffen. Zo detecteer je een brand op tijd, ook wanneer je ligt te slapen. Een koolmonoxidemelder waarschuwt je voor een gevaarlijk gas dat je niet kunt ruiken. Installeer deze alarminstallaties en controleer regelmatig of de batterij nog werkt.

Goede ventilatie
Er is niets zo goed voor je gezondheid als voldoende frisse lucht. Zorg voor genoeg zuurstof in huis door je woning goed te ventileren. Zet je ventilatieroosters dus open en laat je woning luchten door af en toe je ramen te openen. Vooral in de slaapkamer is dit belangrijk, want vrijwel iedereen zweet tijdens zijn of haar slaap. Door 's ochtends je raam open te zetten, zorg je dat de warme en vochtige lucht uit je slaapkamer verdwijnt, zodat je de volgende nacht weer lekker fris gaat slapen.

Vermijd stof
Hoe vaak je ook stofzuigt: stof weet zich altijd weer op te hopen in huis. Dit irriteert mogelijk je luchtwegen, vooral wanneer je al gevoelige longen hebt. Daarom is het verstandig om niet alleen te stofzuigen, maar om ook je stoelen, banken en kleden regelmatig uit te kloppen. Zo verwijder je ontzettend veel stof en haren die je met het blote oog niet ziet. Maak ook goed onder je bank en bed schoon, omdat veel stof zich hier ophoopt.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties