Gezondheid

Veiligheidsregio Brabant-Noord formeert crisisteam vanwege Coronavirus

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Met de besmetting van een persoon in Oss heeft het coronavirus (COVID-19) ook Noordoost-Brabant bereikt. Het RIVM houdt de actuele stand van zaken bij. Ook de Veiligheidsregio Brabant Noordoost, waar onder andere de gemeenten Landerd en Grave onderdeel van zijn, houdt de situatie goed in de gaten.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, burgemeester van Den Bosch Jack Mikkers, schrijft in een brief aan de gemeenteraadsleden van onder meer Landerd en Grave hoe het regionale plan van aanpak eruit ziet. "In verband met de besmetting in Oss en de reële kans dat er meer besmettingen volgen, hebben we onze regionale crisisorganisatie ingesteld (GRIP 2). Ook hebben we een flexibel Regionaal BeleidsTeam (RBT) geformeerd waarvan ik voorzitter ben", schrijft Mikkers. "Door deze opschaling kunnen we gecoördineerd inspelen op alle gebeurtenissen."

De gemeenten van de Veiligheidsregio Brabant-Noord volgen in hun aanpak de landelijke lijn van het RIVM en de GGD. "Vooralsnog zijn er geen verstrekkende maatregelen nodig. Indien in een gemeente een inwoner positief wordt getest op het Coronavirus (COVID-19) wordt de burgemeester van die gemeente hiervan op de hoogte gesteld door de GGD. De GGD voert bron- en contactonderzoek uit en neemt de benodigde (isolatie)maatregelen. Alle professionals in onze regio stellen alles in het werk om een zo goed mogelijk antwoord te geven op de ontstane situatie. Samen geven we vorm aan de maatregelen die nodig zijn om de rust te bewaren en eventuele negatieve gevolgen tot een minimum te beperken."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties