Gezondheid

Oktober is borstkankermaand

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl


REGIO - Tijdens de borstkankermaand in oktober wordt ieder jaar wereldwijd aandacht gevraagd voor borstkanker. Het thema dit jaar is ‘Borstkanker heb je niet alleen’ met speciale aandacht voor de rol van naasten en de impact die de ziekte ook op hen heeft. Bevolkingsonderzoek Nederland steunt dit jaarlijkse initiatief.

Het bevolkingsonderzoek borstkanker is een van de drie bevolkingsonderzoeken die Bevolkingsonderzoek Nederland uitvoert. Het doel van dit bevolkingsonderzoek is het zo vroeg mogelijk ontdekken van de ziekte borstkanker.

Vroege opsporing redt levens
Maar liefst één op de zeven vrouwen in Nederland krijgt met borstkanker te maken. Tijdens de borstkankermaand staan we wereldwijd stil bij deze meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Onze collega’s vervullen dagelijks een belangrijke rol in het vroegtijdig opsporen van borstkanker. Uit de jaarlijkse analyse van het Erasmus MC blijkt dat door dit bevolkingsonderzoek jaarlijks tussen de 850 en 1075 levens worden gered. Het is dus betekenisvol werk.
"Tijdens deze themamaand geven we graag extra aandacht aan ons werk. Jaarlijks krijgen 1,3 miljoen vrouwen in Nederland de oproep om borstonderzoek te laten verrichten. Daar geven 1 miljoen vrouwen gehoor aan, die zich vervolgens laten onderzoeken op een van onze 69 locaties in Nederland. We zijn op zoek naar nieuwe collega’s die samen met ons een bijdrage willen leveren aan de vroege opsporing van borstkanker. Zo help je ook echt bij het redden van levens."

Bianca Jongbloets, mammolaborant: “Je werkt heel zelfstandig en dat maakt het ook verantwoordelijk werk: je moet steeds weer zorgen dat de vrouwen zich zo veel mogelijk op hun gemak voelen én dat de radiologen alle informatie krijgen die ze nodig hebben. Je maakt het verschil en je draagt echt iets bij.”

Kijk voor meer info op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl of www.werkenbijbevolkingsonderzoek.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties