Gezondheid

Nieuwe corona-vaccinatielocatie in Uden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

UDEN - GGD Hart voor Brabant bereidt zich voor om 91.000 vaccinaties per week te zetten. Met de opening van de vaccinatielocatie in Uden schaalt GGD Hart voor Brabant verder op om grootschalig te vaccineren tegen het coronavirus. Over enkele weken wordt de locatie aan de Prior van Milstraat 14a in gebruik genomen.

Eerder opende GGD Hart voor Brabant al vaccinatielocaties in Veghel, Den Bosch, Tilburg, Boxmeer, Oss en Waalwijk. Met de nieuwe locatie in Uden komt het totale aantal vaccinatielocaties in de regio Hart voor Brabant op zeven. Uiteindelijk wordt er nog een achtste en laatste vaccinatielocatie in de regio GGD Hart voor Brabant geopend in Boxtel.

Aantal bezoekers per dag
De GGD start met het vaccineren van ongeveer 300 personen per dag op deze locatie. In de vaccinatielocatie aan de Prior van Milstraat kunnen op termijn dagelijks 800 inwoners gevaccineerd worden. Dit kan indien nodig opgeschaald worden door bijvoorbeeld de openingstijden te verruimen.

Openingstijden en bereikbaarheid
De vaccinatielocatie is zeven dagen per week geopend van 9 tot 17 uur. Er komt een duidelijke routing voor bezoekers en er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. De locatie is ook goed bereikbaar met de fiets of openbaar vervoer; het busstation ligt op loopafstand. De locatie is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Ook zijn er rolstoelen op de locatie beschikbaar.

Inwoners tevreden over vaccinatielocaties
In de regio Hart voor Brabant hebben nu ruim 75.000 inwoners hun eerste prik ontvangen en bijna 40.000 hun tweede prik. Directeur Therese Claassen: “Het is fijn om te horen dat inwoners tevreden zijn over onze vaccinatielocaties. Daar doen we het voor! Het is een enorme klus waar we samen voor staan. Naast testen en je aan de maatregelen houden, speelt vaccineren een belangrijke rol in het onder controle krijgen van het coronavirus. Ook in onze regio stropen we samen de mouwen op!”

Meer informatie
GGD Hart voor Brabant vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Mensen die een uitnodiging krijgen, kunnen een afspraak maken voor vaccinatie. Voor algemene vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar of www.coronavaccinatie.nl. Of kijk voor meer informatie op de website van GGD Hart voor Brabant.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties