Gezondheid

Dag dokter...

Is de dokter straks digitaal?

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

NIJMEGEN - Digitaal is overal. We doen bankzaken online, scannen zelf in de supermarkt en boeken een reis op onze smartphone. In de zorg lijkt het niet zo hard te gaan. Het ziekenhuis stuurt nog brieven met de post en voor elk gesprek maak je een afspraak. Maar ook de zorg digitaliseert snel. Het online dossier rukt op en steeds meer patiënten kunnen via internet bij hun dokter terecht. We gebruiken apps en andere snufjes om te kijken of we wel gezond leven. In Amerika verplaatst het ziekenhuis zich al naar de supermarkt. Wat kunnen we nog meer verwachten? Hebben we straks nog wel dokters nodig?

Laat u in de avond ‘Dag dokter…’ bijpraten over de digitale veranderingen in de gezondheidszorg. Onderzoeker Tom van de Belt vertelt hoe mensen steeds vaker hun eigen gezondheid in de gaten houden met slimme apparaatjes en waarom het zo belangrijk is dat ze hun gegevens delen voor wetenschappelijk onderzoek. Gynaecoloog Joris van Drongelen laat zien hoe zwangere vrouwen via een app informatie kunnen delen met hun verloskundige. En huisarts Henk Schers verkent een toekomst waarin patiënten 24/7 hun digitale doktersassistent kunnen raadplegen. De avond wordt in goede banen geleid door Bart Kiemeney, directeur van het Radboud Institute for Health Sciences. Toegang is gratis, wel graag aanmelden via www.radboudumc.nl/publieksavond

Sprekers
* Tom van de Belt is biomedisch wetenschapper met een passie voor het helpen van patiënten, zorgverleners en onderzoekers met innovatieve digitale oplossingen.
* Joris van Drongelen is gynaecoloog en gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van zwangere vrouwen, vooral bij gecompliceerde zwangerschappen.
* Henk Schers is huisarts in Nijmegen-Lent en werkt daarnaast als wetenschappelijk onderzoeker bij het Radboudumc.
* Bart Kiemeney is hoogleraar epidemiologie van kanker en is sinds 2012 wetenschappelijk directeur van het Radboud Institute for Health Sciences.

Locatie is het Auditorium van Radboudumc, Geert Grooteplein 21 Nijmegen. ’Dag dokter’ wordt georganiseerd door het Radboud Institute for Health Sciences, een van de onderzoeksinstituten van het Radboudumc. Onderzoekers van het Radboud Institute for Health Sciences dragen bij aan werkende en toepasbare innovaties in de gezondheidszorg.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties