Gezondheid

GGD Hart voor Brabant nodigt 27.000 jongeren uit voor vaccinatie

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Eind maart ontvingen ongeveer 27.000 jongeren binnen het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant een uitnodiging voor vaccinaties tegen HPV en meningokokken ACWY. De prikken biedt de GGD aan op de vaccinatielocaties waar de GGD in deze regio ook vaccineert tegen Covid-19: Tilburg, Den Bosch, Veghel, Boxmeer en Berghem. 

De GGD nodigt jongeren uit op verschillende dagen in de periode tussen 6 en 30 april. "Om wachtrijen te voorkomen nodigen we jongeren in kleine groepjes uit. In het bijzijn van één begeleider kunnen jongeren de vaccinatie halen en na afloop de locatie direct verlaten. De host wijst de jongeren naar de juiste priklijnen. Samen met onze collega’s van Jeugdgezondheidszorg zorgen we ervoor dat iedere jongere zich veilig voelt op de locaties. Op elke locatie is EHBO aanwezig en buiten leiden verkeersregelaars alle verkeer in goede banen."

Coronamaatregelen
Zowel de bezoekers als medewerkers van de GGD dragen mondkapjes. "Ook geldt er op onze locaties een hygiëneprotocol. Tenslotte wijzen wij bezoekers op de overige coronamaatregelen. We vragen genodigden thuis te blijven als zij klachten hebben die passen bij corona. Ook bij aankomst vindt een gezondheidscheck plaats.  Vanwege alle coronamaatregelen is het niet mogelijk om de afspraak te verzetten. Ben je verhinderd of ziek? Dan ontvang je in het najaar van 2021 een volgende kans om de vaccinatie te halen."

Op www.ggdhvb.nl staat een overzicht van de meest gestelde vragen over de vaccinaties HPV en Meningokokken ACWY.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties