Gezondheid

GGD Hart van Brabant prikt en beschermt tegen baarmoederhalskanker

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Eind augustus ontvingen meisjes die dit jaar 13 worden een oproep voor de HPV-vaccinatie. Dit voorjaar gingen de vaccinaties niet door om de kans op besmetting met het coronavirus te voorkomen. GGD Hart van Brabant organiseert de vaccinaties dit najaar passend bij de actuele coronamaatregelen. Om de voorzorgsmaatregelen te handhaven, nodigt de GGD meisjes individueel uit. De eerste vaccinaties staan vanaf 5 september gepland.

Op de GGD-locaties is een looproute ingericht. Jongeren worden één voor één opgeroepen, zodat er anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Het prikken zelf duurt ongeveer tien seconden. Er is minimaal en vluchtig contact. De medewerkers reinigen tussen het prikken door hun handen.

Kom op tijd
In de uitnodiging staan de locatie en het tijdstip. Het is belangrijk om op tijd te komen. Op die manier kan de verplichte afstand van anderhalve meter gehandhaafd worden. Andere voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen staan vermeld in de brief die de meisjes ontvangen.

Gezondheidsklachten
Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verlies van reuk of smaak of verhoging? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak. Maak ook een nieuwe afspraak als jijzelf of iemand uit je gezin koorts, benauwdheidsklachten of corona heeft of in quarantaine is. Neem dan contact op via 088-3686555 op werkdagen tussen 8.30 en 17 uur.

Meer informatie
Op rijksvaccinatieprogramma.nl vind je antwoord op veel gestelde vragen over de HPV-vaccinatie. Heb je andere vragen? Bel dan tijdens kantooruren naar 0900-4636443.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties