Gezondheid

De drie trends die een bijdrage leveren aan je gezondheid

Door Richard

REGIO - Kou, regen en lockdown na lockdown. Het is geen wonder dat we met zijn allen op zoek zijn naar een boost voor de weerstand. Maar kan dat ook natuurlijk? Jazeker! Met echinacea, chaga of spirulina bijvoorbeeld. Deze drie weerstandsverhogende natuurproducten hebben niet geheel verwonderlijk een enorme vlucht genomen sinds “corona” in ons dagelijks vocabulaire zit.

Echinacea.

Het belang van een goede weerstand
Door de huidige situatie vergeten we soms dat een goede weerstand eigenlijk altijd belangrijk is. Nu we door het coronavirus met de neus op de feiten worden gedrukt, zijn we eerder bereid om aandacht te besteden aan onze gezondheid. Toch kunnen we ook zomaar door een reguliere griep worden getroffen of een koudje vatten. Een goede weerstand helpt ons bij het tegengaan van ziektekiemen. Daarom zouden we er alles aan moeten doen om de natuurlijke weerstand van ons lijf te ondersteunen. Dat begint bij een goede nachtrust en een gezonde levensstijl waarin beweging en voldoende groente en fruit eten centraal staan.

Drie health trends
Wat zou je aanvullend nog kunnen doen om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf? Als je het aan de reformzaken vraagt, dan zie je dat er een groei is ontstaan in enkele productgroepen. Laten we eens kijken naar de waarde van enkele groeiende health trends in 2021.

Chaga health paddenstoel
Chaga, of berkenweerschijnzwam in het Nederlands, is een zwam die je zomaar in het bos kunt tegenkomen. De kans is alleen groot dat je hem niet als zodanig herkent. Want in plaats van een steeltje met een kleurrijk hoedje erop, lijkt chaga nog het meeste op een verkoold stuk hout. Chaga groeit graag op berken en sparren en om die reden komt chaga meer voor in noordelijk gelegen gebieden als Finland, Estland en Rusland. Chaga wordt daar al sinds mensenheugenis gebruikt om koffie van te zetten. De zwam wordt dan tot kleine blokjes gehakt om er vervolgens koffie mee te verrijken of om de koffie compleet te vervangen. Chaga heeft allerlei gezondheidsvoordelen. Zo versterkt chaga het immuunsysteem en is het rijk aan vitaminen en mineralen. Ook heeft chaga eigenschappen die de bloeddruk verlagen en ontstekingsremmend werken. Kortom, dit levend stuk ‘houtskool’ is hartstikke gezond voor ons!

Spirulina
Spirulina is een alg met een diepe groene kleur. Van spirulina wordt gedacht dat het een zeer oude levensvorm is die al honderden miljoenen jaren succesvol is. We weten van de Azteken dat ze spirulina gebruikten om het uithoudingsvermogen te stimuleren en om soelaas te bieden bij allerlei ziekten. Gedroogd ontstaat er een poeder dat met name rijk is aan eiwitten. En dat is niet zomaar een loze tekst op de verpakking. Een eetlepel spirulina bevat 4 gram eiwitten, 1 gram vetten en 2 gram koolhydraten. Dat is vergelijkbaar met de hoeveelheid proteïnen in eieren. Spirulina bevat onder andere het eiwit phycocyanin, waar momenteel veel onderzoek naar wordt verricht. Het versterkt het immuunsysteem en mogelijk heeft het eigenschappen die nuttig zijn in de strijd tegen kanker.

Echinacea
Een prachtige bloem die je tot enkele jaren geleden uitsluitend in kloostertuinen zag: echinacea of zonnehoed. De schitterende kleuren van deze bloemen trekken allerlei insecten aan, maar extracten van de bloemen hebben ook een weerstandsverhogende functie voor de mens. Het helpt namelijk om de productie van witte bloedcellen te vermeerderen. Die bloedcellen helpen ons lijf om een verkoudheid buiten de deur houden. Om die reden zie je vooral in deze tijd een groeiende vraag naar echinacea en andere natuurlijke ondersteuning van de weerstand.

Meer weten over weerstandsverhogende natuurproducten? Bekijk de website van De Gezonde Wereld voor meer informatie.

Chaga.

Spirulina.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties