Gezondheid

BrabantZorg en VGZ komen tot oplossing voor wijkverpleging

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Zorgverzekeraar VGZ stelt voor 2017 extra budget ter beschikking aan BrabantZorg voor wijkverpleging. Dit betekent dat verzekerden van VGZ die kiezen voor wijkverpleging van BrabantZorg de zorg weer rechtstreeks en volledig vergoed krijgen door VGZ.

BrabantZorg en VGZ zijn blij dat ze tot een oplossing zijn gekomen. Doordat BrabantZorg kampte met een ontoereikend budget, moesten nieuwe klanten die verzekerd waren bij VGZ zich sinds 1 juni wenden tot een andere zorgaanbieder. Klanten die toch kozen voor BrabantZorg ontvingen zelf de rekening voor de geleverde zorg en konden die dan maar gedeeltelijk declareren bij VGZ.

Inmiddels zijn er ook voor 2018 constructieve gesprekken gevoerd en nieuwe afspraken gemaakt. BrabantZorg en VGZ kiezen daarbij voor intensievere samenwerking en blijven zoeken naar mogelijkheden tot vernieuwing zodat medewerkers in de wijkverpleging zoveel mogelijk aandacht kunnen besteden aan het bieden van goede zorg en ondersteuning. Dit draagt eraan bij dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties