Gezondheid

Aantal GHB-verslavingen neemt toe in Nederland

Door 24 Webvertising

Het aantal mensen met een GHB-verslaving in ons land neemt toe. De drug is uitermate verslavend. Ben je eenmaal verslaafd? Dan moet je hoe dan ook om de paar uur GHB tot je nemen anders kunnen afkickverschijnselen als trillen, zweten, angsten en slapeloosheid optreden in de meest ernstige vormen.

GHB is gemaakt van velgenreiniger en gootsteenontstopper
GHB betekent Gammahydroxyboterzuur. Het valt onder de categorie harddrugs en wordt geproduceerd met onder meer het allesbehalve smaakvolle gootsteenontstopper en GBL, een al even smaakloze velgenreiniger. De drug wordt vaak in combinatie met frisdrank ingenomen al dan niet met behulp van een reageerbuisje. Het gebruik van een buisje om de dosering te bepalen is aan te raden, want al een paar druppels te veel en er kan bewusteloosheid ontstaan. Een GHB verslaving heb je snel; je bent eerder geestelijk verslaafd dan op lichamelijk vlak. Gebleken is dat mensen die al kampen met depressies en angsten gevoeliger zijn voor een verslaving aan GHB. Mensen met dergelijke klachten voelen zich met GHB beter, ze ervaren meer zelfvertrouwen en zijn vrolijker.

GHB verslaving kan ernstige psychische en lichamelijke gevolgen hebben
Ben je eenmaal verslaafd dan kom je er niet zomaar weer van af. Je dagelijks leven wordt volledig door de drug bepaald, je krijgt obsessieve gedachten en kunt liegen alsof het gedrukt staat. Een verslaving kan ernstige psychische en lichamelijke gevolgen hebben. Zo kan zuurstofgebrek bij de hersenen ontstaan. Je werk en studie worden verwaarloosd en je slaapt amper. Soms is het zelfs zo dat je alleen maar kunt slapen nadat je GHB hebt ingenomen. Ben je verslaafd dan mag je nooit zomaar stoppen. Dit kan namelijk fatale gevolgen hebben als er bijvoorbeeld hart- en ademhalingsproblemen ontstaan.

Slaapproblemen, psychoses en angsten
Om van de verslaving af te komen moet je gebruik maken van professionals op dit gebied. Je bent dan echt zorg op maat nodig en intensieve begeleiding. Gelukkig doen steeds meer mensen dit. Aan de andere kant groeit de verslaving dus helaas wel in ons land. Dit ondanks de televisieseries die over dit onderwerp gemaakt werden en diepe impact hadden. Verslaafden noemen vooral de problemen om te slapen, psychoses en angst als voornaamste redenen om te willen stoppen met het gebruik van GHB. Overigens stond deze drug ook lange tijd bekend als de ‘rape drug’. Toen en nu nog steeds worden mensen na een overdosis misbruikt, zonder dat ze zich er later ook maar iets van herinneren.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties