Gezondheid

3 Fietsroutes in Zwolle om van weg te dromen!

Door Rick Burgers van LEQUAL

De lente is weer in aantocht en iedereen staat weer klaar om er lekker op uit te gaan, ook met de fiets natuurlijk. Er is niets lekkerder dan de steeds warmer wordende lentezon op je toet te voelen, met een licht verkoelend briesje dat door je haren wappert. Lekker in de frisse lucht genieten van bosrijke omgevingen. Maar hoeveel mooie fietsroutes zijn er eigenlijk allemaal in ons prachtige Nederland? Het antwoord op deze vraag is: meer dan genoeg! We gaan er in dit artikel een 3-tal in Zwolle aan je laten zien die het proberen waard zijn. Eerst een klein stukje over het geweldige Zwolle, met daarop de fietsroutes voorzien van uitleg voor nog meer informatie over deze paadjes.

Zwolle  op zichzelf
Het mooie plaatsje Zwolle is hoofdstad van de provincie Overijssel. Zwolle ligt aan het “Zwarte Water” en de Overijsselse Vecht en is via het Zwolle-IJsselkanaal verbonden met de IJssel. De stad ligt verder in de regio genaamd IJsseldelta. De stad is een dikke 111 duizend vierkante meter groot qua oppervlakte en telt bijna 130 duizend inwoners, wat het op plek 19 zet van Nederland.

Er zijn ook bijzonder plekjes en leuke geschiedenis wetenswaardige feitjes over Zwolle, voor de mensen die het leuk vinden. Zo bestaat er in Zwolle de Luttekestraat (lutteke betekent klein), wat vroeger helemaal niet zo groot was. Tegenwoordig is die straat natuurlijk een stuk groter, en naar de toekomst toe zal die alleen maar blijven groeien (net als zoveel dingen in het leven en straatbeeld). Verder staat het ook bekend om haar mosterd van de “Wijndragers”, een typisch product van Zwolle (leuk om tijdens je fietsroute mee te nemen). Verder zijn er ook nog andere leuke bezienswaardigheden, plekjes en activiteiten in Zwolle.

Zo heb je natuurlijk de Grote Markt in hartje centrum, maar er zijn er nog 7 die het bezoeken zeker waard zijn.  De Melkmarkt, Oude Vismarkt, Nieuwe Markt, Blijmarkt, Ossenmarkt, Turfmarkt en Veemarkt. Zit je op de fiets en ben je in de buurt, zijn dit leuke markten om eens langs te fietsen.

3 prachtige fietsroutes in Zwolle voor jong en oud
En dan nu de fietsroutes zelf, van klein tot groot en voor elke leeftijd …ontdek hieronder welke je absoluut niet wilt missen.

Genieten van de kleine dingen in het leven
Je kan op veel plaatsen in de wereld genieten van de kleine dingen van prachtige witte stranden, tot romantische steden en pittoreske dorpjes. Er zijn echter in Zwolle ook leuke dingen die je wilt ontdekken. Zo kom je met de fietsroute door Zwolle, Kampen en Marle je eerst langs een heel klein huisje. En dat geldt ook vervolgens in Kampen. Vervolgens het afstapmoment bij de molen, waar een klein horecazaakje zit om even uit te rusten en lekker wat te eten en drinken …en verder op bij Hattem vind je dan ook weer iets kleins namelijk een minuscule pakhuisje.

Het is een route van bijna 47 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur en drie kwartier op een normale fiets en in gewoon tempo. Je zal tijdens de route zo’n dikke 800 calorieën verbranden voor de mensen die het willen weten.

De omgeving is heel landelijk, natuurlijk en heeft prachtige wegen. Kijk voor meer info op https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/fietsroute-het-zijn-de-kleine-dingen/ 
 
Fietsroute door Zwolle voor de dames
Deze fietsroute door Zwolle en Hattem, heeft een aantal leuke afstapmomenten en dan met name voor de dames. Je komt o.a. langs het Vrouwenhuis in Zwolle, waar tot 1984 alleen maar vrouwen hebben gewoond. Verder kom je ook langs een workshop sieraden maken, wat vrouwen over het algemeen zeer gelukkig maakt en leuk vinden om te doen. Natuurlijk mag ook lekkere chocolade niet ontbreken aan dit verhaal en er wordt tevens 2 keer per waar het Chocoladefestival georganiseerd in Hattem (dat doen ze altijd in oktober in de oneven jaren). Met een beetje plannen zit je dus precies in het juiste jaar en kan je alles meemaken.

Het is geen enorm grote route, maar toch een leuke eindje rijden met zo’n bijna 23 kilometer. Voor de mensen die fietsen voor meer alleen dan plezier, je verbrand tijdens deze fietsroute een dikke 400 calorieën in normaal tempo en op een normale fiets duurt deze ronde ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Op deze fantastische route geniet je van de mooie omgeving, maar natuurlijk ook van de leuke en heerlijke afstapmomenten die er zijn. Kijk voor meer info op: https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/op-de-fiets-door-zwolle-voor-dames/ 

Heerlijke tijdens de warme zomerdagen
De laatste fietsroute die we je aanbevelen is door Nunspeet, Elburg en Wissel. Je komt hier door charmante bosgebieden en het is een route die heerlijk te rijden valt op warme dagen. Zo krijg je namelijk verkoeling van het water met ook wat schaduw van de bomen. En wil je nog wat meer verkoeling tijdens de route? Dan kan je ook even afstappen bij IJssalon Froyo, voor een heerlijke zoet en koud ijsje. Verder zal je nog een aantal leuke bezienswaardigheden ontdekken die we niet zullen verklappen aan je.

De route is een stukje langer met zo’n bijna 65 kilometer qua lengte. Wil je het ijsje tijdens de route gelijk weer verbranden? Geen punt hoor, want tijdens de route zal je met een gemiddeld fietstempo zo’n 1203 calorieën verbranden.

Het is een route van 3 uur en 59 minuten door historisch, landelijk en heerlijke gebieden. Kijk voor meer info op: https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/op-reis-voor-ijs/ 

Fietsen door Zwolle, ben jij er klaar voor?
Je ziet dat het om aardige afstanden gaat (niet voor sporters en echte fietsliefhebbers) voor de beginnelingen. Wil je daarom eerst meer conditie opbouwen? Ga dan wat vaker fietsen en bouw de afstanden op …je kan het natuurlijk ook combineren met een hometrainer of andere fitnessapparaten die hierbij extra kunnen helpen. (Bron: Fietsnetwerk.nl)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties