Geld verdienen vanuit huis? - Zo doe je dat!

Door Spletnik d.o.o.

Veel mensen zijn op zoek naar een manier om geld te verdienen vanuit huis. Begrijpelijk, want je kunt vaak zelf je werktijden bepalen. Op deze manier kun je je werk eenvoudig combineren met de zorg voor kinderen of voor je ouders. Bijkomend voordeel is dat je geen reistijd hebt.
Vanuit huis werken lijkt een beetje een droom, maar het is best bereikbaar. Sterker nog, sommige mensen verdienen een heel behoorlijk inkomen met werk dat ze bijna volledig vanuit huis doen.

Wil jij geld verdienen vanuit huis, kijk dan uit voor allerlei bedrijfjes die beweren dat je volgende week al 3000 euro kunt verdienen met thuiswerken. Laat je in plaats daarvan inspireren door een van de volgende methoden.

1. Huishoudelijke klussen doen
Er zijn van die klussen waar veel mensen een hekel aan hebben. Strijken en wassen bijvoorbeeld. Help mensen uit de brand door voor hen te gaan wassen of strijken. Dit doe je uiteraard tegen een leuke vergoeding. Let er uiteraard wel op dat je de labeltjes goed leest.
Groot voordeel van een strijk- of wasservice is dat je er heel snel mee kunt beginnen. Print wat flyers uit en wie weet heb je vanavond al de eerste zakken met wasgoed voor de deur staan. Het is moeilijk om er een volledig inkomen mee te verdienen, maar alles is mooi meegenomen.
Als bijkomende service kun je natuurlijk kleding gaan repareren of vermaken. Ook dit kun je prima aan de keukentafel doen.

2. Knap spullen op en verkoop ze op marktplaats
Ben jij erg handig en beschik je over veel gereedschap. Koop dan oude spullen op via bijvoorbeeld Marktplaats, knap ze op en verkoopt ze vervolgens weer. Je hoeft hiervoor je huis haast niet uit. Dankzij foto’s en video’s kun jij de producten die je koopt goed bekijken. Vervolgens kun je de spullen via de post laten bezorgen.
Het mooie aan deze manier van geld verdienen is dat je er steeds beter in wordt. Jij leert de markt kennen en weet zo precies wanneer je een koopje doet. Je raakt ook steeds meer bedreven in het repareren van de spullen. Je verdient meer geld in minder tijd.

3. Begin je eigen webwinkel
Er komen steeds meer webwinkels bij en dat is ook niet gek als je ziet de omzet van webwinkels jaarlijks enorm groeit. De meeste webwinkels beginnen gewoon bij mensen thuis. De voorraad staat dan in de logeerkamer of de garage. Vaak zijn dit mensen die een lading spullen opkopen en deze dan verkopen.

Je eigen webwinkel beginnen is vrij eenvoudig. Er zijn veel diensten zoals Shopify die goede basiswebwinkels aanbieden. Je hebt dan geen technische kennis nodig om je eigen webwinkel op te zetten.
Het is erg leuk om je eigen webwinkel te starten. Je leert er ondernemersvaardigheden die je ook op andere plekken in je leven in kunt zetten. De verdienmogelijkheden zijn in principe ongelimiteerd, maar je loopt aan de andere kant wel het risico dat je met onverkochte voorraad blijft zitten. En je loopt het risico dat je webwinkel te groot wordt en dat je uiteindelijk een pandje moet kopen ergens.

4. Word virtual assistent
Een virtual assistent (ook wel VA genoemd) is in feite een secretaresse (m/v) die op afstand werkt. Een werkdag van een VA is nooit hetzelfde. Het ene moment organiseer je een evenement voor een coach, het andere moment moet je klanten achterna bellen die nog niet betaald hebben. Een van de leukste dingen van dit werk is dat je heel close samenwerkt met ondernemers.
Een goede VA beschikt over goede organisatorische vaardigheden en is communicatief sterk. Heel vaak bestaat je werk ook uit het schrijven van allerlei mails of andere teksten. Je moet goed kunnen plannen en prioriteren.

5. Freelancen
Ben jij een begenadigd schrijver of heb je een stem als een nachtegaaltje? Dan kun je als freelancer aan de slag. Jij helpt ondernemers met jouw talent, bijvoorbeeld door een reclamespotje in te spreken of teksten te schrijven voor een website.
Er zijn veel manieren om aan klanten te komen. Zorg in ieder geval dat je vermeld staat in de Arenagids, zodat lokale ondernemers jou kunnen vinden. Sommige freelancers krijgen veel klanten binnen via hun website, anderen zijn actief op social media. Je kunt ook altijd nog je diensten aanbieden via een internationale website als Fiverr.

6. Callcenterwerk
Veel bedrijven bieden callcenter werk aan vanuit huis. Jij werkt lekker in je vertrouwde omgeving en je werkgever hoeft geen duur kantoor te betalen. Je krijgt een telefoon van je werkgever, een korte training en je kunt aan de gang. Je vindt zowel inbound (je wordt gebeld) als outbound (je moet mensen bellen) callcenterfuncties, al komt dit laatste vaker voor.
Het enige dat je echt nodig hebt is een stille ruimte thuis. Als je aan de telefoon zit, kan het niet zo zijn dat de hond door het gesprek heen blaft. Ook is het niet handig als de akoestiek in je kantoor slecht is. Met deze tips maak je je ruimte galmvrij.

Lekker vanuit huis werken
Of je nu een volledig inkomen wilt verdienen of een zakcentje, het maakt niet uit. Je kunt vanuit huis ondernemen maar ook in loondienst. De mogelijkheden om meer thuis te zijn en je eigen tijd in te delen zijn er, als je ze maar op zoekt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties