Een eigen website beginnen? Deze verschillende typen hosting zijn er

Door Rick Burgers van LEQUAL

Als je een eigen website begint, heb je een hostprovider nodig om je website op het web te plaatsen. Er zijn verschillende soorten vormen van hosting. Het is bij het maken of laten plaatsen van een website op een server belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Bijvoorbeeld om piekmomenten probleemloos op te vangen als je een webshop hebt met ineens een grote toeloop. Welk type hosting geschikt is voor jouw website is van verschillende factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld van de omvang van je website en de bezoekersaantallen die je verwacht. Grote internationale webshops maken bijvoorbeeld gebruik van een type hosting die jij wellicht niet nodig hebt. Bekijk hieronder maar eens de verschillende vormen van hosting.

VPS hosting
De afkorting van VPS hosting staat voor een Virtual Private Server. Bij deze vorm van hosting is er sprake van een fysieke server waarop meerdere virtuele servers staan. Je hebt met VPS hosting als het ware een eigen deel op deze server. Hiermee heb je doorgaans meer ruimte als het gaat om opslag, geheugen en verwerkingskracht in vergelijking met shared hosting.

Shared hosting
Bij shared hosting deel je de server met andere gebruikers. Het is van belang om shared hosting bij een goede provider af te nemen om problemen met pieken in bezoekersaantallen op te vangen. Overigens is dit doorgaans de meest gekozen vorm van webhosting als je een website begint.

WordPress hosting
WordPress hosting is ook een prima keuze als je een WordPress website maakt. Daar is deze vorm van webhosting namelijk speciaal voor ingericht. Bovendien ben je op deze manier verzekerd van beveiligingsmaatregelen voor je website. Deze vorm van hosting is zowel beschikbaar op VPS servers als op gedeelde servers.

Dedicated hosting
Dedicated hosting houdt in dat je een eigen server voor je website hebt. Het gaat hier om een VPS server voor alleengebruik. Er is dan ook geen sprake van het delen van de server met andere websites. Dedicated hosting is doorgaans voor grote bedrijven ideaal, maar bijvoorbeeld niet als je een timmerman bent met een website. Of als je een restaurant hebt of een hobby website begint.

Cloud hosting
Bij cloud hosting is er sprake van het gebruikmaken van meerdere servers voor de plaatsing van een website. Cloud hosting heeft als voordeel dat pieken eenvoudiger zijn op te vangen. Bij andere vormen van hosting is het risico op downtime meer aanwezig.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties