Dit zijn de trends in weegschalen

Door 24 Webvertising


Weegschalen zijn al lang in gebruik, de Egyptenaren gebruikten het bijvoorbeeld om het hart te wegen. Ook Griekse en Romeinse goden werden afgebeeld met een weegschaal in de hand. Het meetinstrument kan het gewicht van een ander voorwerp bepalen. Zo werd het later gebruikt om de prijs te bepalen van groente, fruit en vlees. Tegenwoordig is de weegschaal vooral bekend in het wegen van de mens zelf.

Een gezond gewicht is namelijk belangrijk. Door de technologie kunnen de weegschalen niet alleen het gewicht, maar veel meer dingen meten. Ben je benieuwd naar wat voor verschillende weegschalen er zijn? Lees vooral door!

Soorten weegschalen

Een basis weegschaal
De bekendste weegschaal is de klassieke, waarmee het gewicht gemeten kan worden van een persoon. Op deze manier kan vastgesteld worden of je niet te zwaar of te licht bent voor je leeftijd, lengte en geslacht. Bijna iedereen heeft zo'n weegschaal wel thuis. Echter wordt het steeds makkelijker om meerdere dingen te meten met behulp van een weegschaal. Bekijk hier de best geteste weegschaal.

Een Body Mass Index (BMI) weegschaal
Bij deze weegschaal kunnen de leeftijd, lengte en geslacht ingevoerd worden. Wanneer je op de weegschaal gaat staan, wordt berekend wat jouw BMI is. Op deze manier hoef je dat niet zelf te doen, wat bij een basis weegschaal wel het geval is.

Een visceraal vet niveau weegschaal
Een andere functie die bekend is bij de meetinstrumenten is het meten van visceraal vet. Vooral bij gezondheidsinstellingen wordt de functie gebruikt, zodat te zien is of je gezond bent. Visceraal vet is het vet wat rond de organen zit. Door dit vetniveau te meten, weet jij of je een gezond vetniveau hebt.

Een weegschaal met vetpercentage
Er zijn een aantal tegenstanders die niet naar het gewicht, maar naar het vetpercentage kijken of je gezond bent. Deze functie is ontwikkeld op een weegschaal dat het gewicht en vetpercentage kan meten. Naast het meten van je vetpercentage geven sommige modellen je ook een aantal tips om af te vallen. In sportscholen wordt de weegschaal dat het vetpercentage kan meten veel gebruikt. Zo kun je namelijk zien hoeveel jouw vetafname is.

Metabolische leeftijd (BMR) weegschaal
Je basaal metabolisme is het aantal calorieën dat je lichaam verbrand zonder inspanning. Je leeftijd, gewicht, spiermassa, genen en meerdere factoren spelen mee in de berekening van je BMR.

Een weegschaal die je botmassa weegt
De botmassa is het gewicht dat al je botten bij elkaar wegen. Dit is belangrijk om te weten, zodat je een duidelijk beeld hebt van de ontwikkeling van jouw botten.

De meting van je spiermassa
Ook de meting van spiermassa wordt veel gebruikt in de sportschool. Op deze manier weet je wat jouw spieren wegen en hoeveel spieren jij dus hebt. Zo weet jij of je goed bezig bent en je spieren echt groeien.

Er zijn dus enorm veel nieuwe functies bijgekomen, waardoor een weegschaal steeds slimmer wordt. Je zou er voor kunnen kiezen om een weegschaal aan te schaffen met slechts één bepaalde functie. Ook zijn er weegschalen die een uitgebreide lichaamsanalyse doen met meerdere functies.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties