Acht lokale en vijf landelijke partijen

Dertien partijen geregistreerd voor gemeenteraadsverkiezing Maashorst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - In totaal dertien partijen doen op 22, 23 en 24 november mee aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de herindelingsgemeente Maashorst. Dat maakte het centraal stembureau woensdagochtend bekend. Acht lokale politieke partijen hebben zich geregistreerd voor deelname en vijf
landelijke partijen.

De acht lokale partijen die zich hebben geregistreerd zijn Jong Maashorst,
Voor de Dorpen, Maashorst Vooruit, Vrouw Maashorst, PRO, UdenPlusLanderd Iedereen telt mee, Gewoon Uden en Partij vd Sport. Daarnaast hebben zich vijf landelijke partijen aangemeld: VVD, CDA, SP, GroenLinks en Forum voor Democratie.

Lijst nog niet definitief
De registratie betekent overigens niet dat deze partijen ook kandidaten gaan leveren en daadwerkelijk meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De landelijke partijen die al geregistreerd staan bij de Kiesraad, hoeven zich namelijk niet meer te registreren bij het centraal stembureau. Zij hebben een  'doorwerking' naar de gemeenteraadsverkiezingen en kunnen nog tot 11 oktober  (dag landelijke kandidaatstelling) aangeven of zij meedoen aan deze verkiezingen. Het aantal lokale partijen kan alleen nog wijzigen als de  geregistreerde partijen niet uiterlijk de dag van de kandidaatstelling de benodigde stukken hebben geleverd. Welke partijen precies meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de herindelingsgemeente is dus pas na 11 oktober bekend.

Op 15 oktober maakt het centraal stembureau dan officieel bekend welke partijen deelnemen aan de herindelingsverkiezingen, met welke lijsten en met  welke partijnamen. Dat gebeurt in een openbare zitting om 10 uur. Het centraal  stembureau legt het proces-verbaal van de zitting meteen daarna ter inzage.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties