De don’ts bij het bezorgen van een rouw bloemetje

Door 24 Webvertising

Besluit je een bloemetje te bezorgen bij iemand, dan kun je daar de ander een ongelofelijk groot plezier mee doen. Het is spontaan, de actie komt vaak uit onverwachte hoek en de bos bloemen zelf verspreidt een onweerstaanbare lentegeur door de woonkamer. Desalniettemin zijn er ook een aantal gebeurtenissen waarbij voorzichtigheid geboden is en je goed na moet denken over wat je wel en niet doet.

Indien er bijvoorbeeld sprake is van rouw, kun je beter eerst nagaan wat niet zo handig is om te doen. Om je wat inzichten te bieden, behandelen we in dit blog de don’ts bij het bezorgen van een rouwbloemetje.

Verkeerde teksten
Hoe goed bedoeld bepaalde teksten ook zijn, ze kunnen soms erg verkeerd overkomen. Met name als iemand gestorven is na een ziekteperiode, is voorzichtigheid geboden. Zeg niet dat iemand ‘de strijd heeft verloren’, want elke patiënt die vechtlust heeft getoond is een winnaar. En vermijd ook teksten dat ‘het beter is zo’, want zo zal het evenmin voor de nabestaanden voelen.

Onverwachts langskomen
In een periode van rouw, kunnen de emoties bij nabestaanden behoorlijk hoog oplopen. Vlak na de dood van de desbetreffende persoon moet er veel geregeld worden, waarna een donkere periode aanbreekt waarbij men uit een diep dal moet klimmen. Een rouwbloemetje zal de familie hoe dan ook goed doen.

Je kunt er in zo’n geval het beste voor kiezen om een boeket te laten bezorgen door een koerier, aangezien onverwachte bezoekjes niet altijd gelegen komen in een rouwperiode. De ontvangers kunnen dan in alle stilte genieten van de bos bloemen, zonder hun dank direct te hoeven uitspreken.

Donkere bloemen
Als er vroeger iemand heen was gegaan, gingen de genodigden op de begrafenis vaak zwart gekleed. De dood werd als een zwart gat gezien en daar past soortgelijke kledij bij, zo vond men. Maar vandaag de dag probeert men de sombere stemming iets luchtiger te houden door kleuren te dragen en daar kunnen bloemen een mooie toevoeging aan zijn. Kies daarom liever roze dan donkerblauwe bloemen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties