Bitcoin als de wereldwijde digitale standaardmunt

Bitcoin is een cryptocurrency waarvan de populariteit, acceptatie en populariteit zijn toegenomen sinds de start en introductie. Hoewel deze digitale munt met veel uitdagingen te kampen heeft gehad, heeft de vrije markt innovatieve oplossingen gecreëerd, waardoor zij deze heeft kunnen overwinnen. Vandaag is Bitcoin nog steeds de koning van de cryptovaluta. Het is ook een van de best presterende digitale activa.

Deze virtuele munt heeft critici het zwijgen opgelegd en blijft zijn gebruik en relevantie uitbreiden. Bitcoin heeft zijn huidige succes binnen 12 jaar bereikt en is daarmee een opmerkelijke cryptomunt. Sinds Satoshi Nakamoto Bitcoin in 2008 introduceerde, wordt Bitcoin echter achtervolgd door een echt spookbeeld. En dat is snelheid.

Met de toenemende populariteit van deze digitale munt blijven particuliere beleggers, durfkapitaal, institutioneel geld en andere landen zich aansluiten bij het Bitcoin-ecosysteem. Daardoor heeft het Bitcoin-netwerk te maken met doorvoerproblemen en congestie. En die kunnen verhinderen dat Bitcoin zijn revolutionaire doelstellingen realiseert.
Zelfs met de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin en de stijgende populariteit van altcoins, blijft de cryptomunt voortbouwen op zijn successen uit het verleden. Het is onvermijdelijk dat Bitcoin de wereldwijde digitale reservemunt wordt.

Schaalbaarheidsuitdagingen
Het is geen geheim dat steeds meer mensen Bitcoin kopen met fiatgeld op platforms als https://bitcoin-prime.app/nl/. Dat komt omdat ze het potentieel van deze virtuele munt kennen. Dergelijke platforms stellen mensen in staat te investeren in Bitcoin door fiatgeld om te zetten in deze virtuele valuta. Maar dit brengt meer investeerders in de Bitcoin-blockchain.
Bijgevolg moet het blockchain-netwerk worden opgeschaald om aan de toenemende behoeften van de digitale economie te voldoen. Doorvoer of transacties per seconde is de meest gebruikelijke maatstaf voor schaalbaarheid van het Bitcoin-netwerk. Terwijl het betaalnetwerk van Visa ongeveer 24.000 transacties per seconde verwerkt, kan Bitcoin 4 tot 5 transacties verwerken in dezelfde tijdsduur. Bitcoin is dus erg langzaam.
En deze reactietijd van het Bitcoin-netwerk is deels een reden voor de opkomst van de altcoins. Veel gebruikers vinden dat Bitcoin geen prioriteit geeft aan snelheid. In plaats daarvan wil het dienen als een afdekking tegen inflatie en waardeopslag. Ongetwijfeld moeten mensen en ondernemingen hun rijkdom beschermen om de inflatie van de fiatvaluta te ontlopen.
Sommigen beweren echter dat Bitcoin zijn belofte om als peer-to-peer betalingssysteem te dienen, niet waarmaakt. Bitcoin Cash fungeerde als een potentiële oplossing voor schaalvergroting. Het verhoogde de blokgrootte om miners in staat te stellen meer transacties tegelijk op te nemen. Maar, deze oplossing verwerkt ook slechts 116 transacties binnen een seconde. Het is er dus niet in geslaagd dit probleem op te lossen.

Het Ligtning Network volgde en probeerde de capaciteit van de Bitcoin-blockchain over te hevelen naar een andere laag van betalingskanalen. Het uitzenden van elke transactie naar het hele netwerk, inclusief de hoofd-blockchain, drijft het schaalbaarheidsprobleem voor deze cryptomunt. Daarom betekent de invoering van het Ligntining Network dat twee entiteiten tegelijkertijd hetzelfde betalingskanaal kunnen openen en vlotte en onmiddellijke betalingen kunnen verrichten. Het systeem zou dus alleen een kanaal uitzenden wanneer de entiteiten een kanaal sluiten of openen.
Deze oplossing doet wonderen door ervoor te zorgen dat een gebruiker geen kanaal met een andere persoon hoeft te openen om een transactie te verrichten. In plaats daarvan stuurt dit netwerk geld via de sporen. Zo kunnen de weinige transacties die het Bitcoin-netwerk per seconde kan verwerken, oplopen tot miljarden.

En dit maakt de originele visie van Satoshi aannemelijk. Daardoor kunnen mensen Bitcoin nu zien als een levensvatbare wereldwijde, digitale munt die mensen elke dag kunnen gebruiken. De adoptie van het Lightning Network is exponentieel toegenomen omdat het het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin oplost. Daarom omarmen landen als Vietnam, El Salvador en de Filippijnen, die een alternatief voor de nationale munt nodig hebben, Bitcoin.

Een munt die de rest regeert
Met de groeiende populariteit van het Lightning Network zou Bitcoin een betrouwbare betaalmethode en waardeopslag kunnen worden. Verschillende redenen verklaren waarom Bitcoin de dominante wereldmunt zou kunnen worden. Bitcoin was bijvoorbeeld de oorspronkelijke cryptomunt. Het is ook bekend, algemeen aanvaard en hoog aangeschreven door mensen en ondernemingen over de hele wereld.
Bovendien heeft Bitcoin door zijn decentralisatie veel gebruiksmogelijkheden. En dit, gecombineerd met de hoge en snelle verwerkingscapaciteit, maakt Bitcoin tot een potentiële wereldwijde, digitale reservemunt.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties