Binnenkort verhuizen? 8 tips die het inpakken een stuk soepeler laten verlopen

Door 24 Webvertising

Verhuizen brengt een hoop stress, geregel, rugpijn en vermoeidheid met zich mee. Hoe je het ook aanpakt, echt leuk is het nooit. Los van het eindresultaat natuurlijk. Tijd om er wat handige inpaktips bij te pakken die het in ieder geval een stuk soepeler laten verlopen!

Foto: Erda Estremera – Unsplash.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin dus ook tijdig met inpakken én zorg ervoor dat het overzichtelijk, georganiseerd en voorzichtig gebeurt. Onze volgende 8 tips helpen hierbij:

1. Vulmateriaal
Om te voorkomen dat je spullen breken is het verstandig vulmateriaal te gebruiken. Hiervoor wordt vaak bubbeltjesplastic gebruikt. Ideaal als je dat nog hebt liggen en handig om te bewaren in de aanloop naar een verhuizing toe, maar je hoeft het echt niet speciaal aan te schaffen. Je hebt in huis waarschijnlijk vast nog wel ander geschikt vulmateriaal, zoals oud papier, kranten of tijdschriften waar je proppen van kunt maken. Of… gebruik onze volgende tip!

2. Servies verhuizen
Onze favoriete tip waarmee je geen onnodig vulmateriaal mee hoeft te sjouwen: pak je servies (en andere breekbare spullen) in met theedoeken en handdoeken, of desnoods t-shirts. Ja, dat lees je goed! Die theedoeken en handdoeken moet je namelijk sowieso wel verhuizen, dus maak dan ook maar gelijk gebruik van de beschermende functie!

3. Labelen
Doe jezelf een plezier en label alle verhuisdozen met daarop de inhoud van de doos, maar ook de kamer waar deze neergezet moet worden. Op die manier weten de eventuele medewerkers van de verhuisservice (of andere hulptroepen) precies welke doos naar welke kamer moet én zo wordt het uitpakken voor jou daarna ook een stuk overzichtelijker.

4. Apparatuur in originele dozen
Ben jij zo’n iemand die altijd alle dozen van al je apparatuur en huishoudelijke apparaten bewaart? Mooi! Het neemt dan wel een hoop ruimte in beslag, maar tijdens een verhuizing is het toch best handig. De dozen hebben vrijwel altijd de perfecte schokdempers en pasvorm voor je apparaat zodat kans op beschadiging minimaal is. Ideaal om je apparatuur in te verhuizen dus.

5. Stevige verhuisdozen
Verhuisdozen gaan vaak maar een keer of twee mee, daarna worden ze slap, gaan ze kapot of staan ze volgeschreven met slaapkamer - badkamer - kleding. Omdat je natuurlijk overzicht wil houden én wil voorkomen dat de dozen uit elkaar vallen tijdens het verhuizen is het aan te raden om ervoor te zorgen dat je stevige verhuisdozen hebt. Deze kun je in de winkel kopen, van iemand overkopen of je kunt ervoor kiezen verhuisdozen te lenen of kopen van het verhuisbedrijf dat je inschakelt bij de verhuizing.

Op zoek naar kwalitatieve verhuisservice bij jou in de buurt? Kijk hier voor een overzicht van verhuisbedrijven in Nijmegen.

6. Garderobe verhuizen
De inhoud van je kledingkast kun je op verschillende manieren inpakken. Ben je niet bang voor kreukels, dan kun je alles natuurlijk gewoon in dozen of vuilniszakken proppen. Wil je alles juist kreukvrij overbrengen, dan kun je speciale garderobedozen gebruiken. Hier kun je je kleding met hanger en al in vervoeren, zonder dat ze kreuken!

7. Demonteer lampenkappen
Het is verleidelijk om de lampen zo in de verhuisbus te zetten, maar doe dit toch maar niet. De lampenkappen zijn namelijk over het algemeen erg kwetsbaar. Het beste kun je de lampenkappen loshalen van de voet en de lampenkappen apart in dozen pakken.

8. Lades en deurtjes
Bij het verhuizen van meubels zoals kasten moet je extra goed opletten voor openklappende deurtjes of uitschuivende lades. Om te voorkomen dat het meubel of je muren beschadigen kun je dus maar beter zorgen dat de deuren en lades dicht blijven. Niet door ze vast te tapen, want dan kan de laklaag beschadigen, maar bijvoorbeeld wel door er touw of folie omheen te wikkelen.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties