Bent u al verzekerd tegen de kosten van een uitvaart?

Door Mike debak van Interjoy

Ruim 70 procent van de Nederlanders heeft zich verzekerd tegen de kosten van een uitvaart. Heeft u ook al een uitvaartverzekering afgesloten? En als dit niet het geval is wat is dan de beste keuze bij het afsluiten?

Welke uitvaartverzekering past bij mij?

Hoewel we weten dat de uitvaartverzekering de enige verzekering is die we zeker ooit gaan gebruiken stellen we het afsluiten ervan zo veel mogelijk uit. Het is ook niet de leukste bezigheid maar het voorkomt wel een hoop problemen. Als u namelijk niet verzekerd bent dan zullen uw nabestaanden voor de kosten van uw begrafenis of crematie opdraaien.

Uitvaartkosten

De kosten voor een gemiddelde uitvaart liggen rond de 8.000 euro. Een behoorlijk bedrag waarmee u uw nabestaanden niet wilt opzadelen. De kosten voor een uitvaart kunnen nogal verschillen en het ligt er maar net aan wat uw uitvaartwensen zijn om de kosten te kunnen bepalen. Maak voordat u een uitvaartverzekering afsluit daarom eerst uw uitvaartwensen duidelijk.

Nu kunt u beginnen met de voor u beste uitvaartverzekering af te sluiten. In principe bestaan er twee soorten uitvaartverzekeringen. De geld oftewel de kapitaal verzekering en de natura verzekering. Bij de eerste bouwt u een geldbedrag op waarmee uw uitvaart bekostigd kan worden. Uw nabestaanden zullen het bedrag ontvangen en zullen hiermee de uitvaart kunnen regelen.

En de tweede optie is de natura verzekering waarbij u zich verzekerd voor de producten en diensten. Hierbij zullen uw nabestaanden worden ontlast zij hoeven bijna niets te regeleen voor uw uitvaart. Bovendien raakt u met dit type verzekering nooit onderverzekerd. Welk type verzekering u ook af wilt sluiten het is verstandig om vooraf de uitvaartverzekeraars te vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken

U wilt het liefst een goedkope uitvaartverzekering afsluiten met de beste voorwaarden. Dit kan door de uitvaartverzekeringen te vergelijken. De beste en goedkoopste uitvaartverzekering is voor iedereen anders omdat dit met uw persoonlijke omstandigheden te maken heeft. Uw leeftijd, gezondheid en uw persoonlijke wensen spelen hierbij een grote rol.

Leeftijd: door op hogere leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten zult u meer premie betalen.
Gezondheid: als u (chronisch) ziek bent zal de premie en de voorwaarden van de verzekering aangepast worden.
Persoonlijke omstandigheden: de premie is gebaseerd op uw uitvaart wensen. En bij de voorwaarden moet u erop letten wat het beste bij u aansluit. Heeft u kinderen dan is het belangrijk om te kijken of deze gratis zijn mee te verzekeren.

Door de bovenstaande stappen te doorlopen sluit u de voor u beste uitvaartverzekering af en ontzorgt u uw nabestaanden die niet met de kosten achter blijven.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties