Auto

Toekomst van elektrisch rijden

Door 24 Webvertising

De elektrische auto
Als wij om ons heen kijken, ziet het er naar uit dat de elektrische auto de auto van de toekomst wordt. Het automerk Tesla begon hier als eerste mee. Tesla bracht de elektrische auto op de markt, als respons hebben alle andere concurrenten hierop ingehaakt. Zij hebben toen hun eigen elektrische modellen ontworpen. Tegenwoordig geeft haast elk automerk de optie aan haar kopers om een elektrische auto aan te schaffen. Ook zijn er verschillende voordelen die een elektrische auto met zich mee brengt.

Voordelen van een elektrische auto
Een elektrische auto is vele malen zuiniger dan een auto die rijdt op diesel of benzine. Ook heb je de optie om thuis een oplaadpunt aan te laten leggen. Wanneer je ervoor kiest om thuis jouw auto op te laden, zal je een positief verschil merken in de kosten van ongeveer 45 tot 50 procent. En als je gebruik maakt van zonnepanelen, dan kun je de auto ook opladen met de opgewekte energie van de zonnepanelen. Ook hoef je nooit meer te stoppen bij een tankstation. Je kunt de auto ‘s nachts opladen, terwijl jij geniet van een heerlijke nachtrust. Je hebt dus niet alleen de efficiëntie welke komt met een elektrische auto, maar ook het comfort. Ook kun je geniet van bepaalde belastingvoordelen, zoals een lage bijtelling.

Elektrische auto’s in de toekomst
Ook de Tweede Kamer laat weten dat zij ernaar streeft om na enkele jaren een grote populatie te hebben van mensen die rijden in een elektrische auto. Dit is natuurlijk logisch als je nagaat dat de brandstoffen welke wij nu gebruiken niet voor altijd te vinden zullen zijn. De PvdA is bezig met het voorleggen van haar ideeën voor een autopark. In dit autopark zouden individuen hun auto’s kunnen opladen. De benzinestations zoals wij ze nu kennen zouden dan oplaadpunten worden. Het idee van de PvdA werd als heel onrealistisch gezien. Het verbod dat zij wilde leggen op de verkoop van auto’s die brandstof gebruiken, werd als onpraktisch gezien. Toch staat de PvdA achter haar plan. Zij is van mening dat Nederland ernaar moet streven om in het jaar 2025 alleen nog maar emissie loze auto’s te verkopen. Dit zou beter zijn voor het milieu en zou het leeglopen van brandstof bronnen tegen gaan. Als wij kijken naar de groei van het aantal elektrisch auto’s in ons land, dan lijkt dit plan niet onmogelijk. Wellicht is het jaar 2025 te vroeg om een economie te hebben met een autoverkoop van alleen emissie loze auto’s, maar dit zou later weldegelijk mogelijk kunnen zijn. Het meest realistische streven voor de alleen verkoop van elektrische auto’s is 2030.

Elektrische auto’s leasen
Velen vinden het kopen van een emissie loze auto nogal een dure aankoop. Toch kun je genieten van de voordelen welke dit met zich meebrengt door een elektrische auto te leasen. Leasen houdt in dat je een auto voor een bepaalde tijd “huurt” en daarna weer afstaat aan het bedrijf waar jij het leasecontract hebt getekend. Het voordeel van het leasen is dat je alleen de leaseprijs betaalt. Het betalen van autoverzekeringen, onderhoudskosten en wegenbelasting is dan verleden tijd. Je weet dus precies wat je maandelijkse kosten voor de auto zijn.

 

|Doorsturen

Will Eisinga

2020-01-28 12:20:37

een elektrische auto rijdt 6 km per kWh. ik heb 30 Zonnepanelen, 6000 kWh, Laadpaal en EV. een hectare panelen produceert 1 miljoen kWh. Lokaal Zonnepark met Laadstation levert veel km en geld op. VW Ionity prijs per kWh 79 cent. opbrengst per hectare panelen 790.000 euro. productiegarantie 30 jaar.

kan in elke Gemeente.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties