5 tips voor brommerrijders in de zomer

Door 24 Webvertising

Het is heerlijk om te toeren op je brommer, vooral in de zomer. Door de rijwind is het zelfs op de allerwarmste dagen aangenaam om op de brommer te rijden. Wanneer iedereen klaagt over de hitte heb jij op de brommer nergens last van. Heb je een brommer waar je deze zomer veel op wilt gaan rijden? Wij delen 5 tips voor brommerrijders in de zomer.

1. Zomerbanden
Wist je dat er voor de brommer, net als voor auto’s en motoren, ook winter- en zomerbanden verkrijgbaar zijn? Deze zomerbanden hebben een ander profiel waardoor je sneller kunt remmen, je brommer minder brandstof verbruikt en beter bestuurbaar wordt. Denk als je de banden gaat verwisselen ook even aan de bandenspanning. Voor de voorband is dat ongeveer 1.5 tot 2 bar, voor de achterband ongeveer 2.5 bar. Let op, dit verschilt per brommer.

2. Kies een rustige route
Probeer bij warm weer voor een route te kiezen waarbij je zoveel mogelijk kunt blijven rijden. Continu blijven rijden is misschien niet helemaal haalbaar en daarnaast ook niet veilig. Toch is het op warme dagen vaak prettiger om iets om te rijden dan om veel stil te staan met de brommer. Oververhitting kan snel ontstaan wanneer je bijvoorbeeld lang voor een verkeerslicht moet staan.

3. Smeer je goed in
Het lijkt wellicht een overbodige tip, maar het is belangrijk om je goed in te smeren. Door de rijwind voel je de zon niet zo snel op de huid branden, maar reken er op dat de zon goed zijn werk doet. Het is zeker niet overbodig om de zonnebrand erbij te pakken.

4. De juiste helm
Let op, ook al vind je het te warm om in de zomer een helm te dragen, bij een brommer is dit wel verplicht. In de zomer kun je daarom kiezen voor een helm die niet helemaal afgesloten is. Draag hier een zonnebril bij en je bent helemaal klaar voor ritjes op de brommer op de warme dagen.

5. Ga voor luchtige kleding
Het voordeel van rijden op een brommer vergeleken met motorrijden is dat je op de brommer kunt dragen wat je wilt. Kies daarom voor luchtige kleding. Kleding in lichte kleuren weerkaatsen zonnestralen, dus wanneer je maximale verkoeling wil, is lichte en luchtige kleding een uitkomst.

Vergeet geen brommerverzekering af te sluiten
Weer of geen weer, zomer of winter, je moet te allen tijde je brommer verzekeren. Minimaal een WA verezekering is in Nederland verplicht. Met een brommerverzekering ben je goed verzekerd bij diefstal en schade. Dat scheelt weer een zorg! Heb je nog geen verzekering op het oog? Kijk dan eens bij InShared. Bij deze online verzekeraar vind je betrouwbare verzekeringen voor een prikkie.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties