5 goede redenen om geld te lenen

Door 24 Webvertising

Niemand heeft graag een schuld uitstaan. Daarnaast worden we er ook altijd weer aan herinnerd dat geld lenen geld kost als gevolg van de rente die in rekening gebracht wordt. Maar dat wil niet zeggen dat het altijd de beste keuze is om dan maar geen geld te lenen. In sommige gevallen is het afsluiten van een persoonlijke lening namelijk heel goed te verantwoorden. We bespreken vijf goede redenen om geld te lenen.

Studie
Een studie is een investering in je toekomst. De bedoeling is dat die investering zich uiteindelijk uitbetaalt in het vinden van een passende baan waarmee je de schuld die je hebt opgelopen om je studie te kunnen bekostigen weer kunt afbetalen. Omdat een studie zo belangrijk is voor de rest van je leven, is het zeker te verantwoorden om een lening af te sluiten zodat je de studie kunt volgen.

Computer
Voor heel veel mensen is het niet meer denkbaar om géén computer tot hun beschikking te hebben. De hele wereld is tegenwoordig zo’n beetje afgestemd op computers en op je smartphone kun je ook niet alles even gemakkelijk doen. Kom je zonder computer te zitten en heb je niet voldoende geld om er een te kopen, dan is dat echt wel een goede reden om er een lening voor af te sluiten.

Rijbewijs
Het behalen van je rijbewijs vergt een investering aan de voorkant. Je moet betalen voor voldoende lessen om je praktijkexamen te kunnen halen, en uiteraard moet je tussendoor ook nog je theorie-examen zien te halen. Maar een rijbewijs is wel je ticket naar bewegingsvrijheid voor een groot deel van de rest van je leven. Het is een belangrijke investering in jezelf en dus zeker een waarvoor geld lenen te verantwoorden is.

Auto
Als je geen auto nodig hebt, is het niet te rechtvaardigen om je ervoor in de schulden te steken om er wel een te kopen. Maar vanaf een bepaalde leeftijd kun je toch erg afhankelijk worden van een auto. Om naar je werk te komen, om de boodschappen te kunnen doen of om je familie en vrienden elders in het land te kunnen opzoeken. Begin aan je werkende leven en heb je acuut een auto nodig voor je woon-werkverkeer, of heb je een auto waar je van afhankelijk bent die onherstelbaar kapotgaat? Dan kun je als zelf niet voldoende geld paraat hebt niet veel anders dan een lening afsluiten om toch weer mobiel genoeg te kunnen zijn.

Duurzame ingrepen aan je woning
Ook voor het plegen van verduurzamende ingrepen aan je woning is het afsluiten van een lening te verantwoorden. Niet omdat je niet kunt functioneren zonder zonnepanelen of isolatie, maar omdat dit investeringen zijn die zichzelf terugbetalen door een lagere energierekening. De lening betaalt zich zo eigenlijk vanzelf af en ook na dat afbetalen, blijf je financieel profijt hebben van deze investeringen.
Je onnodig in de schulden steken is niemand aan te raden, maar soms maakt een lening iets noodzakelijks of gunstigs mogelijk wat anders onbereikbaar lijkt. Ook dan moet je er natuurlijk goed over nadenken en je eerst goed laten informeren voordat je een lening afsluit.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties