30.000 bomen en struiken aangeplant in De Maashorst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (VLU) heeft vorige week tijdens de plantvierdaagse bijna 30.000 bomen en struiken aangeplant in De Maashorst. Onder leiding van Willem Peters, Chris van Lieshout, Huub van Boxmeer, Jan Dortmans en Hans de Goeij zijn 13 locaties geschikt gemaakt om vol te planten. Zo’n 55 tot 60 vrijwilligers hielpen mee, van 15 tot 20 meerdere dagen.

Woordvoerder Ernest de Groot: "Gradiëntrijke bosjes en bosranden zijn een goede aanvulling op bos en natuur op de Maashorst." Voorzitter Willem Peters vult aan: “We hebben 20 soorten bomen en struiken aan geplant voor de bosvogels, struweelvogels, dagvlinders en andere insecten en kleine zoogdieren. Gemengde bossen en bosranden vergroten de natuurwaarde.”

Afronding plantvierdaagse
De werkzaamheden vonden plaats aan de Hoogslabroekseweg (met medewerking van 250 kids), de Keltenweg, de Brobbelbies en de Nieuwlandsesteeg. Alle natuur- en landschapsorganisaties uit de regio kwamen helpen, met name VLU, IVN Uden, Vogelwacht Uden e.o. en IVN Bernheze.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties