Arena – Jouw Restaurant

Arena Restaurantpagina

Herpen

De Kriekeput, veelzijdige horecagelegenheid verscholen in het groen

'Met onze nieuwe grilloven proef je echt de houtskoolsmaak'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERPEN - Verscholen in het groen van De Maashorst en Herperduin ligt Paviljoen De Kriekeput. Een locatie waar je op ontspannen manier kunt genieten in de natuur. Bijvoorbeeld om even uit te rusten tijdens of na een mooie wandel- of fietstocht, gezellig eruit met de kinderen, trek een paar baantjes in het zwembad of gebruik een heerlijke maaltijd. Bij de veelzijdige horecagelegenheid is ruimte voor iedereen om puur Brabants te genieten. Dat is waar Bram van der Zanden en Christel Oversteeg voor staan.

Wie in het restaurant van De Kriekeput gaat eten kan zich heerlijk laten verrassen. Er is een uitgebreide kaart met lekkere gerechten. Of kies voor het Maashorst-tapasmenu. Dat zijn zeven kleine gangen met streekproducten uit het gelijknamige natuurgebied. “Eens in het seizoen veranderen de gerechten op de kaart”, vertelt Bram. “Dat is onder meer seizoensafhankelijk. De aspergetijd is bijvoorbeeld bijna ten einde. Wie daarvan nog wil genieten moet voor 24 juni komen proeven. Daarna wijzigt de samenstelling van het menu.”

Houtskooloven
Enige tijd geleden hebben Bram en Christel een zogenoemde Kopa houtskooloven aangeschaft. “Voor de authentieke smaak van gegrild vlees en vis”, zegt hij trots. “We zijn direct op zoek gegaan naar iemand die met de oven overweg kan. Het is namelijk enorm opletten. De kolen gaan er 's middags rond twaalf uur al in. Dat blijft de hele dag doorgaan. De hitte komt op zo'n drie- à vierhonderd graden. Als je dan even niet oplet is je biefstuk zwart. Daarom wilden we wel een kok met ervaring. Die hebben we gevonden in de vorm van een Schotse grillmaster Joe MacLeod.”
Voor de liefhebbers is er een speciaal proefplateau met vlees, vis en groenten uit de Kopa houtskooloven. “Die valt erg in de smaak”, meldt Bram. “Je proeft echt de houtskoolsmaak, heerlijk. Mensen reageren na het eten vaak verrast. Het is boven verwachting. Wij zijn ook de enige met een Kopa houtskooloven in de wijde omtrek.”
De Kriekeput wil in juli grillavonden houden. “De houtskooloven staat op wielen, die kunnen we dus mooi het terras zetten”, denkt Bram. “Onze gasten kunnen de oven dan bewonderen en zien hoe de gerechten bereid worden. Heerlijk buiten genieten. Van het eten en hopelijk ook van het weer.”

Arrangementen
De Kriekeput is veel veelzijdiger dan alleen een restaurant. Onlangs hebben Bram en Christel een nieuwe arrangementenbrochure uitgebracht. Van feesten en partijen tot buffetten en barbecues. “De vele verschillende mogelijkheden zijn bij ons altijd naar eigen wens in te vullen”, geeft hij aan. “Een high tea of een kraamfeest? Wellicht een familie- of personeelsuitje? Wij denken graag met je mee om jouw dag of middag op de leukst mogelijke manier in te vullen.”
Wie graag eropuit trekt, kan kiezen voor het Maasmeandertreintje. Met een toeristentrein rijd je door het gebied van de Maasmeanders, waar van alles te beleven is. Om ervoor te zorgen dat je onderweg niets tekort komt, krijg je een goedgevulde picknickmand met allerlei lekkers mee. Bij terugkomst kan er nog geborreld worden onder het genot van een hapje en een drankje. De wandelaar kan kiezen voor het Kriekepad-arrangement voor een tocht door De Maashorst met informatie over het natuurgebied met wat lekkers voor onderweg en bij terugkomst.

Maashorst
De Kriekeput is een officiële natuurpoort van Brabant en De Maashorst. De horecagelegenheid is aangesloten bij de officiële stichting die hierachter zit. Het ideale start- en eindpunt voor een mooie wandel- of fietstocht in het natuurgebied. Wie liever in het water ligt, is van harte welkom in het zwembad. Je kunt er elke dag van 10 tot 18 uur terecht. Bij goed weer gaat de overkapping open, zodat je in de buitenlucht kunt zwemmen. Het water is tussen de 28 en de 30 graden verwarmd.

De Kriekeput is te vinden in de bossen aan de Schaijkseweg 3a in Herpen. Rondom het restaurant en het zwembad is ruim voldoende parkeergelegenheid. Kijk voor meer informatie en de diverse menu's op www.kriekeput.nl. Het paviljoen gaat dagelijks om 10 uur open. Zondag 19 juni is natuurlijk de ideale gelegenheid om je vader eens te verwennen met een proeverij uit de Kopa houtskooloven. Reserveer nu via 0486-415100.

|Doorsturen

Restaurant nieuws