Zes procent Nederlanders gebruikt geen internet: welk abonnement is dan verstandig?

Door 24 Webvertising

Ongeveer 6% van de Nederlanders gebruikt geen internet. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groep niet-internetters bestaat voornamelijk uit 75+ers. Welk telecomabonnement is voor deze groep mensen dan het meest geschikt?

Onder de groep 75+ers zijn het vooral de vrouwen die niet op het internet zitten. Ruim 41% geef aan nooit op het web te surfen. Bij de mannen is dit 20%. Van alle Nederlanders die geen internet gebruiken, heeft 64% geen interesse in het internet of vinden het niet zinvol. Andere veelgenoemde redenen zijn het gebrek aan kennis of vaardigheden (35%). Ongeveer 15% van de deelnemers noemt bezorgdheid over privacy en veiligheid een belangrijke reden om thuis geen internet te hebben. Ook vinden sommige mensen de benodigde apparatuur te duur.

Bellen en tv-kijken
Met de opkomst van de tablet en smartphone wordt het steeds populairder om via het internet televisie te kijken. Bijna de helft van de Nederlandse bevolking van 12 jaar en ouder (56%) kijkt tv via het internet. In 2012 lag dit percentage op 39%. Bij de 75+ers ligt dit percentage op 22%. Ook bellen via het internet is in opkomst. Ongeveer 55% van de Nederlandse bevolking van 12 jaar en ouder belt via het internet. Bij de senioren ligt ook dit percentage op 22%

Abonnement tv en telefonie
Er is tegenwoordig uit veel telecomabonnementen te kiezen. Hierbij is het goed om naar de eigen persoonlijke situatie en interesses te kijken. Het beste abonnement is de variant die past bij het gebruik. Zoals hierboven al is vermeld, zijn er nog veel 75+ers die helemaal geen gebruik (of nauwelijks) gebruikmaken van het internet. Een abonnement voor televisie en telefonie af kiezen, dus zonder internet, is daarvoor verstandig. Bij een tv-abonnement is vaak te kiezen uit meerdere (extra) zenderpakketten. Wie een abonnement zonder internet wil, maar telefonie en tv gebruikt, moet deze twee diensten apart afsluiten. Tv en bellen in één, is vaak niet meer af te sluiten.

Alle diensten in een pakket
De meeste Nederlanders gaan tegenwoordig voor het alles-in-1 vergelijken. Alles-in-1 is een abonnement waarbij televisie, telefonie en internet in een zitten. Hierdoor zijn gebruikers, bij gebruik van alle diensten, vaak goedkoper uit en hoeven er geen aparte abonnementen te worden afgesloten. Dat scheelt dus, kosten, administratie en uitzoekwerk. Voor jongeren is het belangrijk juist goed te kijken naar interesse in abonnementen voor enkel internet, als zij geen gebruikmaken van andere diensten. Helemaal omdat jongeren tussen de 18 en 25 jaar vaak geldstress hebben. Bewuster omgaan met de uitgaven, is dus geen overbodige luxe.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties