Gezondheid

Wetenschappers positief over paddo's en truffels

Door Richard

REGIO - Wie denkt dat tripmiddelen als paddo’s en magic truffels alleen door feestende jongeren worden gebruikt heeft het mis. Steeds meer wetenschappers kloppen op de deur van de gezondheidszorg met goed nieuws. De psychedelische drugs hebben therapeutische waarde en kunnen gebruikt worden bij de behandeling van allerlei klachten. Waar zijn magic mushrooms goed voor?

Wat zijn magic mushrooms en wat doen ze?
Paddo’s en magic truffels worden ook wel magic mushrooms genoemd. Het is een verzamelnaam voor schimmels en paddenstoelen die een hallucinogene werking hebben. Alle magic mushrooms bevatten namelijk dezelfde werkzame stoffen: psilocybine en psilocine. Van deze stoffen kun je trippen. Dat wil zeggen dat je bewustzijn verandert. Kleuren en geluiden worden feller. Objecten veranderen of vervagen, het besef van tijd verandert en je kunt zelfs gaan hallucineren.

Jarenlang werd gedacht dat psychedelica als paddo’s en magic truffels alleen goed waren om te trippen. Tot er gedegen wetenschappelijk onderzoek werd gedaan naar de tripmiddelen. Wat blijkt? Wanneer je een goede paddo’s of truffels dosering van deze drugs in een gecontroleerde omgeving gebruikt, kan het je heel veel goeds bieden. Magic mushrooms kunnen voor heel veel doeleinden gebruikt worden.

Paddo’s en magic truffels helpen bij verschillende behandelingen
Uit onderzoek van de Johns Hopkins Universiteit van de medische wetenschap (VS), blijkt dat de werkzame stoffen psilocybine en psilocine kunnen worden gebruikt bij de behandeling tegen verslavingen. Ook is het zeer aannemelijk dat paddo’s en magic truffels angsten kunnen wegnemen als ze op de juiste manier gebruikt worden. Mede daarom kunnen ze ook helpen bij het herstellen van trauma’s.

Wat tot nu toe bekend is, is zeker nog niet alles. Door de positieve onderzoeksresultaten wordt er nu extra hard gewerkt aan andere studies rondom magic mushrooms. Zo zijn tal van wetenschappers op dit moment bezig om te kijken of paddo’s en magic truffels kunnen worden gebruikt bij aandoeningen als PTSS, Alzheimer, anorexia en de behandelingen van verslaafden. De eerste berichten zijn hoopgevend.

Het imago van de tripmiddelen verandert
Het is een doorbraak in de gezondheidszorg en een klap in het gezicht van het slechte imago van magic mushrooms. De tripmiddelen worden vaak in een kwaad daglicht gesteld omdat ze worden gezien als drugs. Maar niets is minder waar. In december 2020 zei de Canadese minister van Volksgezondheid Patty Hajdu nog dat professionals legaal psychedelische paddenstoelen mogen gebruiken in de gezondheidszorg. Ook rondom de legalisatie van magic mushrooms is veel te doen. In landen als Brazilië, Samoa en Jamaica zijn de middelen al legaal en in en de Amerikaanse staten Californië en Colorado zijn ze bezig met een wetswijziging.

Legaal in Nederland?
Nederland is één van de weinige Westerse landen waar magic truffels legaal zijn. Je kunt ze eenvoudig kopen in een (online) smartshop. Met paddo’s zit het net iets anders. Alhoewel de beide psychedelica dezelfde werkzame stoffen bevatten, kun je paddo’s niet zomaar kopen. Wel kun je zelf paddo’s kweken met een paddo kweekset, die dan wel weer legaal verkrijgbaar is in de smartshop.

Ga nooit zelf aan de gang met het medicinaal gebruiken van paddo’s of truffels. Een gecontroleerde omgeving en een goede paddo’s of truffels dosering is noodzakelijk voor een goede behandeling. Hoe dan ook: er moet nog veel gebeuren voordat het gebruik van magic mushrooms wordt toegestaan in de Nederlandse gezondheidszorg.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties