Tips om hoger te scoren in Google door het gebruik van video

Door 24 Webvertising

Wanneer je in Google op zoek gaat naar informatie, zie je vaak een paar suggesties van filmpjes die bij het zoekresultaat passen. Logisch, want video is steeds populairder onder internetgebruikers. Het is een geweldig platform om een groep volgers op te bouwen en een nieuwe bezoekersstroom te genereren voor je website. Waar te beginnen in de wereld van online marketing? Bij deze tips!

Video´s op je website
Als je er aan denkt om filmpjes op je website te gaan zetten, zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Video´s moet je namelijk ook optimaliseren om hoger in Google te komen. Je kunt er voor kiezen om een filmpje direct op je website te downloaden en te hosten. Een andere manier is om video´s te uploaden op YouTube en deze vervolgens met een link te embedden in je site. De makkelijkste en snelste manier is om video´s om met YouTube of een ander videoplatform te werken.

Vormen van video
De mogelijkheden zijn eindeloos met video. Heb je veel kennis over een onderwerp en wil je iets uitleggen aan je kijkers? Dan maak je een tutorial. Neem je je kijkers liever mee in jouw dagelijks leven? Dan maak je een videoblog. Natuurlijk kun je ook mensen meenemen op reis, achter de schermen of naar je werk. Kies ervoor om filmpjes te maken die bij jouw website en de doelgroep aansluiten. Zorg voor korte, bondige en vooral relevante inhoud van je de video´s die je maakt.

Website optimaliseren voor Google
Voordat je begint is het goed om te kijken naar je website. Hoe doet deze het in Google? Heb je nog geen gebruik gemaakt van SEO dan is dit een goed moment om te beginnen. Check of je vlotte teksten hebt, een duidelijk gestructureerde website en of je links kloppen. Als je site goed gewaardeerd wordt door de zoekmachines, is de kans ook groter dat je video´s op een hoge positie komen. Je kunt altijd nog een seo specialist vragen voor advies.

De video hoger in Google
Wanneer je hard hebt gewerkt om een mooie en waardevolle video te maken, dan wil je natuurlijk wel dat deze bekeken wordt. Net als websites en blogartikelen, kun je ook video´s optimaliseren om hoger te komen in Google. Maak duidelijk waar de video over gaat door de belangrijkste zoekterm te gebruiken in de titel en de metadescription. Om er voor te zorgen dat je goed vindbaar bent, kun je gebruik maken van tags en categorieën. Onder de video is er ruimte voor een beschrijving. Gebruik deze ruimte! Hoe langer de tekst, hoe duidelijker waar het over gaat. Een aanbevolen lengte is tussen de 150 en 300 woorden.

Kies een uitgelichte afbeelding
Google kiest een uitgelichte afbeelding wanneer je video getoond wordt. Dit is wat internetgebruikers zien wanneer de video gesuggereerd wordt en ze over de streep moet halen om te gaan kijken. Je kunt deze afbeelding zelf instellen. Maak ook duidelijk van wie de video is en waar het over gaat. Dat kan bijvoorbeeld door een logo of een herkenbaar intro. En maak gebruik van je Social Media kanalen om je harde werk te delen en nog beter te scoren in de zoekmachines.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties