Kerkdorpen Ravenstein

Toevoegingen in onze voeding

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

Heb je net een artikel gelezen over hoe schadelijk alle toevoegingen zijn, komt er een professor op tv die weer vertelt dat het geen kwaad kan: al die E-stoffen. Wie moet je nog geloven? Waarom geloof je niet in jezelf, in je eigen boerenverstand.

Denk nou eens na; is de rabarber bij jou uit de tuin, vers geplukt en meteen gekookt van dezelfde kwaliteit als die uit het potje? Is de rabarber gezoet met honing even gezond als gezoet met suiker? Of hebben we de lightversie gezoet met aspartaan?

Nou, ik denk dat iedereen dat wel kan beantwoorden en zo is het natuurlijk met heel veel producten.
Alle kant-en-klaarproducten zijn bewerkt met smaakversterkers, kleurstoffen, antiklontermiddelen, langer houdbaar, meer aroma, meer volume en ga zo maar door.
Neem yoghurt bijvoorbeeld. Wat zou beter zijn: die waar je zelf aardbeien in doet en honing als het nodig is om te zoeten of die uit de supermarkt die misschien wel een halve aardbei gezien heeft? Mensen, denk toch na, de industrie maakt wat wij willen hebben. Als we nu allemaal vers en schoon gaan eten dan verdwijnt het kant en klare product vanzelf.

Het lichaam kan best een bepaalde hoeveelheid van deze toevoegingen opruimen, maar het is de hele dag door in brood, broodbeleg, zoetje in de koffie, snoepjes, peperkoek, vlees, soep uit blik, voorgesneden groente, kant-en-klaarsalades, toetjes, alcohol, limonade, borrelnootjes, chipjes en ga zo maar door. Het teveel aan deze stoffen die het lichaam niet opruimt kan gezondheidsklachten geven zoals bijvoorbeeld, misselijkheid, fybromyalgie en zelfs kanker. Het is ook vreemd dat in Nederland stoffen toegestaan zijn die in andere landen verboden zijn, mooi met de kreet het is niet schadelijk voor de volksgezondheid. Dachten ze vroeger ook van TNT en asbest.

Ik ga in dit artikel niet in op de verschillende E-nummers, dan kun je de hele krant vol schrijven. Ik wil je alleen bewust maken van wat je eet. En daar ben je zelf de baas over. Het keurmerk 'Ik kies bewust' zegt niets over de toevoegingen, blijf dus goed opletten. Leer weer de smaak van schoon voedsel kennen. Let op de labels, geen kleur en smaakstoffen. Koop producten zonder de toevoeging van zoetstoffen en conserveringsmiddelen. Kies voor verse groente en het liefst biologisch, of beter nog, uit eigen tuin.

Zaterdag 3 juni geven we een lezing over dit onderwerp. Bij High Care 3000 achter op het terrein. Gratis entree, wel graag eerst aanmelden in verband met beperkte ruimte. Dit kan via telefoon 0486-416530 (tijdens kantooruren) of mail info@highcare.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties