Kerkdorpen Ravenstein

Rugklachten, wat is dat?

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

Een rug bestaat uit veel verschillende weefselsoorten die allemaal een oorzaak kunnen zijn van rugklachten. Denk aan botweefsel zoals de wervels, kraakbeen zoals de tussenwervelschijven, pezen, aanhechtingen, spieren van de hele rug. Door deze veelzijdigheid van weefsel kun je dus ook veel verschillende klachten krijgen.

Een voorbeeld is een mevrouw die door een ongeval een wervel breekt. Dit wordt met behulp van een operatie vastgezet. Je zou zeggen, probleem opgelost, maar deze mevrouw heeft erg veel pijn. Dit zat voornamelijk in het spierweefsel. Ze is zo bang om te bewegen, waardoor het spierweefsel verkrampt. Door het gebruik van de goede magnesium en de juiste behandeling ontspant dit en verdwijnt de pijn.

Een voorbeeld van kraakbeenproblemen is artrose, de slijtage, het kraakbeen verliest zijn veerkracht. Een oudere dame heeft met lopen erg veel pijn, daardoor beweegt ze veel minder, kan ze geen boodschappen meer doen en komt nog nauwelijks buiten de deur. Door het spierweefsel te ontspannen met behandelingen en het kraakbeen te helpen met supplementen, is haar pijn aanzienlijk verbeterd. Ze kan weer naar buiten, zelf de boodschappen doen en haar sociale leven weer oppakken.

Een ander voorbeeld is van een meneer waar de spieren in de rug erg vervelend doen. Klachten zijn een stijve, pijnlijke nek wat een flinke hoofdpijn geeft. Ook auto rijden is moeilijk als je je nek niet kunt draaien. Met acupunctuur, magnesium en een frequentiebehandeling verdwijnen de klachten van deze meneer, wat zijn leven een stuk aangenamer maakt. Zo’n vastzittende spier in de nek kan ook tintelende vingers geven, je kunt dan de handen behandelen maar de oorzaak zit in de nek. Magnesium, acupunctuur en een Chinese massage techniek, de Guasha, doen hier wonderen.

Bij iedere wervel loopt een zenuw die een bepaald gebied verzorgt. Vanuit de nek worden de ogen, oren, aangezicht aangestuurd, vanuit de middenrug zijn dat de inwendige organen en vanuit de onderrug zijn dat de benen en de voeten. Een voorbeeld is dat je rugklachten kunt krijgen van een slechtwerkende darm en tintelende voeten, onrustige benen van de onderrug.

Zo zie je maar weer dat rugklachten erg veel verschillende klachten kan geven. Wilt u meer weten over de verschillende soorten rugklachten dan kan dat. Zaterdag 1 april om 11 uur geven we een gratis lezing bij High Care 3000 achter op het terrein. Even aanmelden graag via 0486-416530 of info@highcare.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties