Kerkdorpen Ravenstein

Nader Bekeken door Janny de Best

Ouder worden

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

Ouder worden is niet erg, zei een patiënte van mij, maar oud zijn dat is niet leuk! Zeker oud zijn met gebreken. Als je ouder wordt, gaan organen en slijmvliezen minder goed werken, medicijngebruik draagt daar natuurlijk ook aan bij. De bijwerkingen van medicijnen geven vaak ook nog extra klachten, maar je hebt soms wel medicijnen nodig. 

Wat kun je daar nu aan doen? Ik zal een paar voorbeelden geven. De ouderdomssuiker kun je heel goed beïnvloeden door voeding. Het zal niet altijd zo zijn dat je zonder pillen kunt, maar zeker met minder. Minder medicijnen, dus minder bijwerkingen, een fitter en helder gevoel.

Rug, botklachten, slijtage, krampen in de kuiten... Deze klachten worden behandeld met ontstekingsremmers en pijnstillers, die brengen weer de nodige bijwerkingen met zich mee. Er zijn mooie natuurlijke middelen om deze pijn aan te pakken zonder deze bijwerkingen. Een oudere dame 76 jaar komt bij ons met flinke rugklachten, erge scherpe pijn bij iedere beweging. Ze kan de paar honderd meter naar de supermarkt niet lopen. Pijnstillers hielpen slechts een beetje en ze krijgt steeds sterkere tabletten.
Bij het onderzoek zien we een hele grote spierspanning van de rugspier die aan de wervelkolom trekt. Door de slijtage en het trekken van deze spier ontstaat de pijn. Dankzij onze behandeling is ze weer mobiel, kan zelf de boodschappen doen en komt weer onder de mensen. Ze is zelfs op vakantie geweest met de bus naar Spanje, wat ze voorheen niet aandurfde. Zo zie je maar weer: laat leeftijd geen reden zijn om met pijn te leven.

Niet naar het toilet kunnen en verstopt zijn, geven veel klachten. Dit is vaak een bijwerking van medicijnen. Verstopping geeft een verzuring van weefsel met klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, vermoeidheid, slecht slapen en ga zo maar door. Laatst hadden we een dame van 86 jaar die niet naar het toilet kon, soms wel tien dagen niet, laxeermiddelen werkten niet. Ze was misselijk, had buikpijn, wilde niet meer eten, was moe en alle spieren deden pijn.
We zijn begonnen met iedere dag magnesium, lijnzaadolie en citroensap. Daarnaast een aantal darmspoelingen. Ze is hier erg van opgeknapt, heeft nu een regelmatige stoelgang. Ze gebruikt nog wel de lijnzaadolie en het citroensap. Dus leeftijd is geen reden om niets te doen, kwaliteit van leven zolang we hier op aarde zijn is voor mij erg belangrijk en ik kan u vertellen dat dit hoog in het vaandel staat bij High Care 3000.

Heeft u ook bijwerkingen van medicijnen en bent u op zoek naar een alternatief? Of een beetje de voeding aanpassen waardoor de maag het veel gemakkelijker heeft? Op zaterdag 11 november houden we een gratis lezing over het ouder worden, de kwaaltjes die ermee gepaard gaan en wat je eraan kunt doen om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te houden. Dus 11 november van 11 tot 12.30 uur achter op het terrein van High Care 3000 aan de Loonsestraat 17 in Neerloon. Wel even aanmelden via info@highcare.nl of 0486-416530. Denk eraan: vol is vol.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties