Kerkdorpen Ravenstein

Kinderen

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

Kinderen zijn onze toekomst... Maar de gezondheid van de kinderen laat in veel gevallen te wensen over. Wij denken dat de kwaliteit van onze voeding een grote boosdoener is, computers, tablets, meer binnen zitten, minder bewegen, zelfs al stress doen daar gezellig aan mee. Veel dingen kun je niet veranderen, maar wat ze eten daar kun je wat aan doen.

Veel voorkomende klachten die kinderen laten zien kun je dan ook beïnvloeden.

  • Allergieën
  • Buikpijn
  • Eczeem
  • Vermoeidheid

Dit heeft vaak te maken met voeding en wel de kwaliteit hiervan. We hebben al eens een column gehad over de gluten, de invloed die dit heeft op de darmen, pijn, winden, slecht slapen, groeiachterstand, eczeem, vitaminegebrek en daardoor weer vermoeidheid, ga zo maar door. Als je bij de huisarts laat testen of je kind allergisch is, komt daar vaak niets uit. Wil niet zeggen dat ze er tegen kunnen, we noemen dat een intolerantie. Melk is ook een product wat slecht verteerd wordt, wat de fabrikant maakt van melk lijkt in niets meer op de melk die de koe geeft. Alle smaakstoffen, kleurstoffen, suikers... Vreselijk toch? Maar wat moet je dan nog eten?
Door een druppel bloed onder de microscoop te leggen kun je snel zien hoe de spijsvertering is, of er resten van dierlijke eiwitten te zien zijn, afvalstoffen die door de lever niet goed opgeruimd worden en daardoor klachten geven. Vaak met kleine veranderingen in de voeding op te lossen. Zaterdag 14 april hebben we een gratis lezing over dit onderwerp bij High Care 3000 in Neerloon, aanvang 11 uur tot ongeveer 12.30 uur, achter op het terrein.

Zondag 8 april gaan we bij het 't Bakhuys bij Van Tilburg in Nistelrode een lezing geven over gezonde voeding met proeverij. Proeven dat gezond ook erg lekker kan zijn. Dit is van 11 tot ongeveer 13 uur. Op onze facebookpagina zijn de eerste foto’s te zien van de try-out die we vorige week gedaan hebben, het was erg geslaagd.

Daarnaast is er nog het inloopspreekuur: iedere maandag van 13 tot 14 uur kunnen mensen die nieuwsgierig zijn naar ons en willen weten of wij iets aan uw klachten kunnen doen naar het gratis inloopspreekuur komen. Bel wel even van tevoren, anders moet u misschien erg lang wachten. Dus graag voor alle activiteiten aanmelden alstublieft via de mail info@highcare.nl of telefonisch 0486-416530.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties