Kerkdorpen Ravenstein

Bescherm je privéleven, ook online

Door Veldsink-Reijers

Velen hebben ze wel eens aan de lijn gehad, de gebrekkig Engels sprekende Microsoft-medewerkers. Ze komen met een urgent bericht dat je een aanpassing moet doen aan je computer en ze zullen je daar wel even mee helpen, dus als je even je gegevens doorgeeft…

In 2017 was twintig procent van de particulieren slachtoffer van cybercriminaliteit, naar verwachting stijgt dit evenredig mee met de hoeveelheid apparaten die we hebben aangesloten op internet, en dat zijn er meer dan je denkt. Denk naast laptops, telefoons en tablets bijvoorbeeld ook aan je tv, slimme verlichting of bewakingscamera's. De kans dat jij of je gezinsleden ongemerkt te maken krijgen met cybercriminaliteit is best aanzienlijk. En dat kan mogelijk grote gevolgen voor jullie privéleven hebben.

Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van deze vorm van criminaliteit?
Je kunt zelf al heel veel doen door je bewust te zijn van het risico. Neem een oplettende houding aan bij berichten die je krijgt, telefonisch, via e-mail, of Whatsapp. Soms kan het veilig lijken maar dit is niet altijd het geval, zeker als je gesprekspartner persoonlijke en vertrouwelijke gegevens opvraagt.
Vertrouw dus niet alles wat je krijgt en bel desnoods de officiële instantie zelf om te controleren of het bericht wel echt is. Zorg voor goede antivirusprogramma’s en bezoek geen dubieuze sites maar controleer eerst de URL. Deze sites lijken vaak op de officiële sites maar hebben een miniem verschil in de URL. Zorg ook dat je kinderen er bewust van zijn hoe ze tablets of telefoons goed kunnen gebruiken.

Bescherming door verzekering
Voor bedrijven bestaat het al enige tijd. Een verzekering die helpt bij het beperken van de gevolgen van een cyberaanval. Steeds meer ondernemingen erkennen het gevaar en sluiten ook vaker een cyberverzekering af. Voor particulieren en hun gezin was dit nog niet eenvoudig. Tot nu toe.

CyberCare Polis nu beschikbaar voor gezinnen
Ben je onverhoopt slachtoffer geworden van cybercriminelen dan heeft dat een enorme impact op je hele gezin. Net als bij een ‘normale’ inbraak, is de inbreuk op je persoonlijke leven groot en kan het gevoel van veiligheid helemaal weg zijn. Dan kan een cyberverzekering veel voor je betekenen.
De praktische hulp van ervaren security professionals kan veel zorgen wegnemen. Zij weten wat er moet gebeuren om de gevolgschade te beperken bij onder meer identiteitsfraude of gijzeling van je laptop. Zo helpen zij bij het herstellen van computerbestanden of het regelen van een schadevergoeding.
De kosten van hulpverlening, onderzoek en herstel zijn verzekerd in een CyberCare Polis. Met een premie van circa 15 euro per maand vergoedt de verzekering ook geleden schade, zoals het geld dat je betaald hebt voor een nepfactuur. De dekking geldt wereldwijd, dus niet alleen thuis, maar ook op vakantie en voor je hele gezin.

Wil je weten wat de CyberCare Polis precies inhoudt, neem dan snel contact op met een adviseur bij Veldsink-Reijers. Loop binnen bij het kantoor aan de Kuiperstraat 1 in Deursen-Dennenburg of maak een afspraak via 0486-415399 of ravenstein@veldsink.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties