Ravenstein

De Schaafdries Ravenstein krijgt er een verloskundige bij

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Gezondheidscentrum De Schaafdries in Ravenstein biedt sinds begin dit jaar ook onderdak aan de verloskundigen van Verloskundigen Praktijk Wijchen. Je kunt er terecht met een kinderwens en voor zwangerschapscontroles. Ook assisteren ze bij bevallingen, zowel thuis als op de verloskamers in de ziekenhuizen in Nijmegen of Uden. De praktijk vestigt zich in het gezondheidscentrum tussen huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen en logopedisten.

Afgelopen jaren kregen de verloskundigen uit Wijchen in toenemende mate het verzoek om zwangerschappen en bevallingen te begeleiden van zwangere vrouwen uit Ravenstein. Naast thuisbevallingen hebben ze ook vrouwen uit het Maasstadje begeleid tijdens bevallingen in een van de Nijmeegse ziekenhuizen. Voor de zwangerschapscontroles konden vrouwen terecht op de hoofdlocatie van de praktijk in Wijchen. Daar komt nu verandering in.

Aanstaande ouders
Door de enthousiaste reacties van de Ravensteinse clientèle heeft Verloskundigen Praktijk Wijchen besloten de oversteek te maken. In gezondheidscentrum De Schaafdries kunnen aanstaande ouders uit Ravenstein en omgeving sinds 1 januari de verloskundigen bezoeken. Om niet alleen mensen die georiënteerd zijn op de Nijmeegse ziekenhuizen van dienst te zijn, is ook de samenwerking aangegaan met Bernhoven in Uden. Je kunt in Ravenstein naast thuis bevallen dus nog steeds alle kanten op.
Ook vrouwen met een medische indicatie zijn welkom. "Voorheen was het heel zwart-wit", vertelt verloskundige Femke Wasscher. "De verloskundige begeleidde de zwangere zonder medische indicatie en de gynaecoloog was er voor de medische indicaties. Tegenwoordig kun je je ook met een medische indicatie eerst bij de verloskundige melden. De eerste echo wordt bijtijds ingepland en je gezondheid wordt in kaart gebracht. Wanneer het nodig is, zorgen we voor een soepele en tijdige verwijzing naar de gynaecoloog, maar blijven we als verloskundige wel bij je zwangerschap betrokken.”

Spreekuren
Naast het avondspreekuur in Ravenstein is er ook zes dagen per week (inclusief avonden en zaterdag) spreekuur op de hoofdlocatie in Wijchen mogelijk. Naast reguliere zwangerschapscontroles kun je daar ook terecht voor Centering Pregnancy. "Dat is zwangerschapszorg waarbij er per controle veel meer tijd uitgetrokken wordt, waardoor er veel meer contact is met de verloskundige, maar ook met andere zwangeren", legt Tineke Mulders uit. "Hierdoor krijg je aanzienlijk meer informatie en achtergronden over je zwangerschap en merken we dat ook de onderlinge support bijdraagt aan een positieve ervaring van de zwangerschap en de uiteindelijke bevalling. Onderzoek toont zelfs aan dat vrouwen die Centering Pregnancy volgen, minder vaak pijnstilling gebruiken, en vaker een spontane ongecompliceerde bevalling hebben."

Kinderwens
Ben je nog niet zwanger, maar is er wel een kinderwens? Dan kun je ook een afspraak maken. Het kinderwensconsult is bedoeld om de kansen op een gezonde zwangerschap te vergroten. Door zaken als medicijngebruik of leefgewoontes aan te passen en door goede voorbereiding en adviezen te geven aan vrouwen met een aandoening, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Crohn of hoge bloeddruk, verklein je de kans op problemen tijdens de zwangerschap. Dat is goed nieuws voor moeder en kind.

Verloskundigen Praktijk Wijchen is in Ravenstein te vinden in het gezondheidscentrum aan de Schaafdries 8. Meer informatie op www.zwangerinravenstein.nl. Op die website kun je tevens een afspraak inplannen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties