Ravenstein

Joyce Muller en Ronald Siroen starten wijnwinkel en proeverij in historisch pand

Burgemeester opent wijnhuis Lodewijk Napoleon in Ravenstein

Door Theo van Duren

RAVENSTEIN - Maandag 1 maart om 15.30 uur opent burgemeester Wobine Buijs wijnhuis Lodewijk Napoleon aan de Marktstraat 15 in Ravenstein. Vinologen Joyce Muller (foto) en Ronald Siroen starten hier een wijnwinkel en een proeverij. Dat doen ze in een statig pand met een rijke historie. De eerste bierbrouwerij was er gevestigd, het was de residentie van de schout en er overnachtte zelfs een koning! Op zijn rondtoer door het land in het voorjaar van 1809 deed Lodewijk Napoleon ook Ravenstein aan en sliep in de kamer die nu is omgetoverd tot wijnwinkel.

Joyce brengt een stukje geschiedenis terug naar de stad. Want deze fles komt van het wijndomein ‘Ravenstein' in Vlaanderen. Ooit aangelegd door Adolf van Kleef, heer van Ravenstein.

In de andere kamer aan de voorzijde komt de proeverij. Goede smaak en gevoel voor historie kenmerken ook deze ruimte. Prominent aanwezig zijn de tafel met daarom heen acht monumentale stoelen met in de rugleuning het wapen van de stad. Die komen dan ook niet van de Ikea, maar uit de raadzaal van Ravenstein.

Goed nieuws dus voor wijnliefhebbers. En voor de nieuwsvoorziening in het Land van Ravenstein. Want omdat het pand is aangekocht door het vinologenkoppel, kan de chef staatspersbureau er met zijn gezin blijven wonen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties