Kerkdorpen Herpen

Yoga/mindfulness

Anja de Been vijftien jaar actief in regio Ravenstein

Door De redactie
RAVENSTEIN - Sinds 15 jaar verzorgt Anja de Been met groot enthousiasme yoga/mindfulness lessen in de regio. "Yoga en mindfulness zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden", vertelt Anja. "Al duizenden jaren geleden is yoga ontwikkeld. De westerse medische wereld onderzoekt en erkent de laatste jaren ook steeds meer de werking hiervan en steeds vaker krijgen mensen dan ook het advies om yoga/mindfulness te gaan doen."
Er wordt gewerkt met bewegingen, houdingen, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatieve oefeningen. "Hierdoor wordt het lichaam soepeler en men wordt bewuster van de eigen mogelijkheden en grenzen", vervolgt Anja. "Meer uit het hoofd en terug naar het lichaam en daardoor meer in het hier en nu. Dit brengt rust en acceptatie, mogen zijn zoals je bent. Mindfulness loopt als een rode draad door de lessen heen. Men leert dit in het dagelijks leven te integreren."

Binnen de lessen gaat het uitdrukkelijk niet om presteren. Dit maakt dat er nauwelijks beperkingen zijn om aan de lessen te kunnen deelnemen. Er wordt les gegeven aan kleine groepen om aandacht voor iedereen te waarborgen. Op maandagavond 2 september starten de lessen weer in Ravenstein, in de Valkenburcht. Het is mogelijk om op elk moment in te stromen. Voor 15 lessen van een uur betaalt men 112,50 euro. Een proefles is behoort tot de mogelijkheden.

Anja de Been heeft een gedegen vierjarige en internationaal erkende opleiding gevolgd tot yogadocent. Ook is zij geschoold in mindfulness en rondde ze een opleiding tot ayurvedisch massagetherapeut af. In de loop der jaren volgde ze daarnaast diverse bijscholingen.

Voor informatie en aanmelding: Anja de Been,
|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties