Herpen

Restaurant van de week

De Kriekeput: 'Natuurpoort van Brabant'

Door Sergio Boutkan

Tijdens de vakantiemaanden juli en augustus komt Arena zes keer met een zomerspecial in het hart van de krant. Voor de rubriek Restaurant van de week zet de redactie elke week een restaurant in de omgeving 'in the spotlight'. Deze week is dat restaurant-zaal-zwembad De Kriekeput in Herpen.

Restaurant
De Kriekeput
Adres
Schaijkseweg 3a Herpen
Contact
0486-415100
www.kriekeput.nl 
Openingstijden
Alle dagen geopend vanaf 10 uur. Keuken open van 12 tot 20.30 uur. Zwembad van 10 tot 18 uur.

Setting
De Kriekeput is gelegen in een schitterende bosrijke omgeving en is officieel Natuurpoort van Brabant en De Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Het is de uitgelezen plek voor de start en afsluiting van een mooie fiets-, wandel of ruiterroute in natuurgebied Herperduin/De Maashorst. De eeterij is sfeervol ingericht en heeft aansluitend een uitgestrekt terras waar je in een bosrijke omgeving helemaal tot rust kunt komen.

'Kriekepad'
Met het 'Kriekepad' beschikt De Kriekeput over een eigen wandelroute. De route van ongeveer 5 kilometer lang begint en eindigt bij het restaurant en voert door de fraaie bos- en duingebieden in de omgeving. Op het Kriekepad kun je individueel wandelen, maar ook in groepsverband in combinatie met een arrangement.

Zwembad
De Kriekeput beschikt tevens over een fraai en groot zwembad. Weer of geen weer, er kan vanaf 1 april tot het einde van de herfstvakantie iedere dag gezwommen worden. Bij mooi weer is de overkapping geopend zodat je van de buitenlucht kunt genieten. Is het weer wat minder aangenaam dan sluit de overkapping. Voor de allerkleinsten is er een kinderbad en verder is er een bubbelgedeelte, een kleine glijbaan en een eekhoornsproeier. Maximale diepte is 140 centimeter. Watertemperatuur ligt tussen de 28 en 30 graden.

Bijzonderheden
In 1971, voor de opening van het gemeentelijk buitenzwembad, organiseerde de toenmalige gemeente Ravenstein een wedstrijd wie de mooiste naam kon bedenken voor het nieuwe zwembad. Als winnende naam werd 'De Kriekeput' gekozen. Omdat dit verband hield met de naam Maupertuus, die destijds voor de zandvlakte en het jeugdgebouw aldaar gebruikt werd. Eind jaren zestig werd het gebouw gesloopt, maar mensen uit de regio gebruiken nog vaak deze naam als ze het over de zandvlakte hebben.

Menukaart
De menukaart is laagdrempelig, waarbij gerechten en producten uit de streek de voorkeur hebben. Gasten kunnen genieten van tal van heerlijke vlees- en visgerechten. Voor de lunch kun je terecht voor knapperige belegde broodjes of een huisgemaakte soep. Natuurlijk zijn er voor de kinderen ook lekkere pannenkoeken of een snack.
De Kriekeput werkt met verse producten en bij het ontwikkelen van de kaart wordt rekening gehouden met mens, milieu en maatschappij. Zo krijgt de kaart - en daarmee de gehele exploitatie - een duurzaam en maatschappelijk verantwoord karakter.

Aanrader
Maashorst-tapasmenu: 7 kleine gangetjes met producten uit De Maashorst.

Zitplaatsen
Binnen biedt De Kriekeput plaats aan 80 gasten. Buiten op het zonnige terras is plaats voor nog eens 200 personen. Zaal 'De Dassenburcht' is geschikt voor gezelschappen tot 180 personen.

Win een dinerbon voor De Kriekeput
Speciaal voor de lezers van Arena en Arenalokaal.nl stelt Bram van der Zanden van De Kriekeput een dinerbon ter waarde van 50 euro beschikbaar. Wil je deze dinerbon winnen? Stuur dan een mailtje met de tekst 'Kriekput' naar lezersactie@arenalokaal.nl en je maakt al kans. Vergeet niet je naam en telefoonnummer te vermelden. De winnaar van de lezersactie van vorige week is Mijke Appelhof. Zij ontvangt een dinerbon van 25 euro voor Van Son's Eethuis in Schaijk.

 

|Doorsturen

miekevanzandvoort

2015-07-24 16:23:58

'Kriekeput'

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties