Herpen

Fred van Dorst heeft mooie plannen voor Herperduin

'Bourgondisch genieten en gezelligheid in een huiselijke ambiance'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERPEN - De cirkel is rond voor Fred van Dorst uit Schaijk. Na achttien jaar keert hij terug bij restaurant Herperduin, de plek waar hij als stagiaire aan zijn horecacarrière begon. Sinds 1 oktober is hij de eigenaar van de prachtig in de bossen verscholen eetgelegenheid. Nu hij een paar maanden aan de gang is, weet hij steeds beter hoe hij er zijn eigen draai aan wil geven. “Ik zit vol mooie ideeën.”

De overname van Herperduin kwam enigszins toevallig op het pad van Van Dorst. Hij was aan het rondkijken voor een eigen zaak in Oss. Het concept was al grotendeels uitgewerkt. Dan neemt de vorige eigenaar van het restaurant contact met hem op. “Zij wilde verkopen en had via-via mijn naam gehoord”, vertelt hij. “Zo is het balletje gaan rollen.”
Restaurant Herperduin is geen onbekend terrein voor Van Dorst. “Lang geleden heb ik hier stage gelopen”, blikt hij terug. “Daarom kende ik het restaurant en de gasten die er komen nog wel een beetje. Verder heb ik altijd in zaken gewerkt die op hetzelfde niveau opereren. Hier voor mezelf verder gaan was dus een mooie kans.”

Natuurlijke uitstraling
Na bijna vier maanden loopt Van Dorst over van ideeën om zijn eigen draai aan Herperduin te geven. “Het behoud van de kwaliteit en service staat voorop, maar ik ben bezig met een nieuw concept”, laat hij weten. “Het interieur gaan we sowieso grondig aanpakken. De eerste ontwerpen zijn al klaar. We gaan buiten naar binnen halen en werken met natuurlijke materialen als hout, leer en rijke stoffen gemixt met een vleugje industrieel. Het doel is een stijlvolle ambiance midden in de bossen.”
Van Dorst vindt het belangrijk dat Herperduin aanvoelt als een sfeervolle huiskamer. “Centraal staan bourgondisch genieten, gezelligheid, het goede leven en lekker eten en drinken”, somt hij op. “Herperduin staat bij velen bekend als ‘dat dure restaurant in de bossen’, maar wij zijn helemaal niet hoogdrempelig. De prijs-kwaliteitverhouding is prima. Je krijgt waar voor je geld met lekker eten en goede wijn in een huiselijke ambiance.”

High tea in het bos
Ondanks dat Herperduin in een lommerrijke omgeving ligt, wil Van Dorst meer openheid uitstralen. Daarvoor heeft hij onder meer de toegang tot het terras onder handen genomen. “We zitten hier op een prachtige locatie”, weet hij. “Vlakbij het je het nieuwe speelbos. Je kunt hier de auto parkeren en een korte wandeling door het bos maken om er te komen. Deze plek is sowieso een goede uitvalsbasis om iets leuks te gaan doen.” Dat is mooi te combineren met een high tea of high wine bij Herperduin. Leuk voor vriendinnengroepen of collega’s. Kijk voor meer informatie op www.boshightea.nl

Restaurant Herperduin is vijf dagen per week geopend, van woensdag tot en met zondag. De deuren gaan elke dag om 12 uur open en op zondag al om 10 uur. In het voorjaar worden deze tijden ruimer. Wie kennis wil maken met Herperduin kan op een van de weekdagen gebruikmaken van het dagmenu voor 29,50 euro per persoon. De horecagelegenheid ligt aan de Schaijkseweg 12 in Herpen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

WeerLuister live naar L-FM


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?