Herpen

Banana Award voor Plus Van den Berg Herpen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN - Plus Van den Berg in Herpen, Coop Oss en Plus Haagen in Lith kregen op vrijdag 10 mei de Banana Award uitgereikt. De supermarkten ontvingen de onderscheiding uit handen van Mariël Bogaerts en Marieta van Dinther, coördinatoren van de Kerngroep Fairtrade van Platform Global Goals Oss, omdat zij kiezen voor 100% fairtrade-bananen in de schappen.

Martijn van den Berg van Plus Herpen neemt de Banana Award in ontvangst.

Fairtrade-gemeente Oss hoopt dat de award ervoor zorgt dat ook de andere supermarkten in de gemeente de overstap maken en alleen nog maar 100% fairtrade-bananen zullen aanbieden in de supermarkt. "Zo weet de consument dat zij een eerlijke prijs betalen aan bananenboeren", stelt de gemeente.

Fairtrade bananen
In 2018 zijn er in Nederland 32 miljoen kilo fairtrade-bananen verkocht, dat is ongeveer 1,7 miljoen dollar premie. Per doos bananen wordt één dollar extra betaald aan boerenorganisaties en plantages. De boeren beslissen democratisch waar zij deze premie aan besteden. Bijvoorbeeld aan investering in het bedrijf, het opknappen van hun huis, medische zorg of onderwijs. In 2017 lag het aantal verkochte fairtrade-bananen in Nederland nog op 23 miljoen kilo.


Over Fairtrade Gemeente
Oss draagt de titel Fairtrade Gemeente sinds 2013. De Kerngroep Fairtrade, allen vrijwilligers en onderdeel van Platform Global Goals Oss, werken er hard aan om die titel voor de gemeente te behouden. In de gemeente Oss zijn ruim 100 ondernemers, scholen, organisaties, ZZP'ers en supermarkten die de Fairtrade-gemeentetitel ondersteunen. Dit doen ze door minimaal twee fairtrade-gecertificeerde producten te gebruiken, te verkopen of te serveren. Meer informatie over Platform Global Goals Oss vind je op www.globalgoalsoss.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

WeerLuister live naar L-FM


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?