Zeeland

'Centrum moet goed toegankelijk blijven voor bewoners en toeristen'

Zeelandse ondernemersvereniging tegen afsluiting Tweehekkenweg

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

Een ernstig ongeval op de Tweehekkenweg.(archieffoto Marco van den Broek)

ZEELAND - De Zeelandse Ondernemers Vereniging (ZOV) ziet de door het Landerdse college van B en W beoogde afsluiting van de Tweehekkenweg voor gemotoriseerd verkeer niet zitten. "Wij achten het afsluiten van de oversteek Tweehekkenweg-Bergmaas niet wenselijk. Het is belangrijk dat het centrum goed toegankelijk blijft voor bewoners en toeristen", stelt het bestuur van de ZOV. "Het argument van veiligheid kan ook aangepakt worden met behoud van de oversteek aan de Tweehekkenweg."

Veel ongelukken
Burgemeester en wethouders hebben laten onderzoeken welke verschillende mogelijkheden er zijn om de verkeersveiligheid op de Tweehekkenweg in Zeeland te verbeteren. Op de kruising Tweehekkenweg-Bergmaas vinden namelijk regelmatig ongelukken plaats. Nadat alle voor- en nadelen zijn besproken koos het college eerder al voor twee bushaltes aan de dorpszijde (oostzijde) van de Bergmaas en nu dus ook voor het afsluiten van de Tweehekkenweg voor gemotoriseerd verkeer.

'Niet wenselijk'
De ZOV plaatst kritische kanttekeningen bij het besluit van het college. "Vorige week zijn wij bij de informatieavond geweest omtrent de realisering van een nieuwe bushalte op de Bergmaas en de oversteeksituatie bij de Tweehekkenweg. Op deze avond in zaal Ambianz werden door het college verschillende alternatieven toegelicht. De tunnel- en rotondevariant bleken niet haalbaar. Er blijven twee alternatieven over: een eenzijdige bushalte aan de kant van de Tweehekkenweg met afsluiting van de oversteek voor gemotoriseerd verkeer en een eenzijdige bushalte met behoud van de oversteek. Wij hebben op de informatieavond als bestuur aangegeven dat we afsluiten van de oversteek niet wenselijk achten. We vinden het belangrijk dat het centrum goed toegankelijk moet blijven voor bewoners, maar ook voor de toeristen. Het argument van veiligheid kan ook aangepakt worden met behoud van de oversteek aan de Tweehekkenweg."

Inspreken
Het college legt het voorstel om de Tweehekkenweg af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer tijdens de voorbereidende vergadering van 12 april voor aan de gemeenteraad. Die neemt bij de raadsvergadering van 19 april een besluit.

De ZOV roept haar leden op in te spreken op de voorbereidende raadsvergadering.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties