Zeeland

Uitbreiding goed nieuws voor Landerd en Maashorst

Witte Huis investeert in busterminal voor Bolderman Excursiereizen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Het Witte Huis in Zeeland is begonnen aan de bouw van een grote busterminal met overdekte paden. Vanaf januari vormt de locatie het overstap- en vertrekpunt voor de internationale bestemmingen van Bolderman Excursiereizen. De uitbreiding is een boost voor de werkgelegenheid in Landerd en een impuls voor het toerisme in De Maashorst. “Dit levert zo'n tachtigduizend bezoekers per jaar op”, weet eigenaar Jos van den Broek.

Vanaf 7 januari is Het Witte Huis weer het verzamelpunt voor alle reizen van Bolderman. Uit het hele land komen twee keer per week vroeg in de ochtend bussen naar Zeeland met mensen die een reis gaan maken. “Bij ons stappen ze over op de bus met de goede eindbestemming voor een meerdaagse vakantie”, vertelt Van den Broek. “Voor mensen die van verder weg komen, kan dit betekenen dat ze al heel vroeg 's ochtends thuis weg moeten. Daar zit niet iedereen op te wachten. Ze komen dan al een dag eerder en brengen de nacht door in een lokale bed and breakfast.”

Maashorst
De ontwikkelingen binnen De Maashorst spelen ook een rol voor de keuze van Bolderman voor Zeeland. “Het een versterkt het ander”, denkt Van den Broek. “De naamsbekendheid van het natuurgebied begint te groeien, dat wordt alleen maar meer als het ooit een nationaal park wordt. Je krijgt er in één klap tachtigduizend bezoekers per jaar bij.”
Ook Teus Bolderman, directeur van de reisorganisatie, verwacht dat mensen al eerder richting Zeeland komen. “Veel reizen vertrekken op maandagochtend”, stelt hij. “Dan zijn er zeker mensen die het weekend vooraf de omgeving gaan verkennen. Die komen in contact met de mooie regio. Ze overnachten in de buurt en kunnen genieten van de prachtige natuur in De Maashorst.”

Werkgelegenheid
De busterminal, de overdekte drooglooppaden en het verharde parkeerterrein worden allemaal aangelegd door Landerdse bedrijven. “Alles gebeurt lokaal”, zegt Van den Broek. “We investeren niet alleen geld, maar ook in mensen. We hebben goede mogelijkheden om hier maatschappelijk te ondernemen. Er komen zo'n vijftig arbeidsplaatsen bij. Twintig tot dertig plekken kunnen ingevuld worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld een alleenstaande moeder met kinderen op school. Door met parttimers te werken, kunnen hier nog meer mensen aan het werk.”

Terugkeer
Voor Van den Broek betekent de terugkeer van Bolderman continuïteit voor zijn bedrijf. Na afloop van elke reis kunnen de vakantiegangers gebruikmaken van een afscheidsbuffet of -diner bij Het Witte Huis. “Het volume is vooraf bekend, het is geplande omzet”, licht Van den Broek toe. “Daarom durven we deze investering ook best aan.”
Bolderman is zelf ook blij dat hij na drie jaar afwezigheid terugkeert bij Het Witte Huis. “Ik heb altijd prettig samengewerkt met Jos, maar de locatie was destijds te klein”, geeft hij aan. “Onze organisatie is groeiende en met de nieuwe busterminal kunnen we voorlopig vooruit. Er is veel meer ruimte, de faciliteiten zijn beter en het is hypermodern. Daarnaast is de geografische ligging ook veel gunstiger.”

Busreizen
Ook voor inwoners van Landerd en omgeving is de terminal goed nieuws. Bolderman: “Je stapt op en komt op de mooiste plekjes, plaatsen waar je vaak met de auto niet goed kunt komen. Geen stress op het vliegveld, geen onzekerheid over hoe je bij je hotel moet komen. Je wordt gewoon voor de deur afgezet. En de reis ernaartoe is ook de moeite waard. Onze chauffeurs zijn opgeleid tot gidsen en laten ook onderweg de mooiste bezienswaardigheden zien. Of je nu naar Noorwegen, Oostenrijk, Toscane of de Baltische staten wil; de bus is gemakkelijk en voordelig. Je vakantie begint eigenlijk al in Zeeland.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties